Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Biegi przełajowe - Powiatowa Licealiada

Dnia 12 października 2011r w Redzie odbyła się Powiatowa Licealiada w Sztafetowych Biegach Przełajowych. W kategorii chłopców wystartowało dziewięć szkół ponadgimnazjalnych, a w kategorii dziewcząt sześć. Dziewczęta utrzymały pozycję z zeszłego roku i zajęły czwartą lokatę. W kategorii chłopców szkół ponadgimnazjalnych do czwartej zmiany walczyliśmy ramię w ramię o prowadzenie z Zespołem Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 z Wejherowa ( „Elektryk”). Na piątej zmianie Sebastian Kowalski wypracował 40 m przewagę, którą powiększaliśmy z każdą kolejną zmianą, aby w końcu zwyciężyć z 300 m przewagą nad drugim zespołem.
    Chłopcy poza złotym medalem wywalczyli sobie prawo startu w Wojewódzkiej Licealiadzie, która odbędzie się 20 października w Garczynie.
WYNIKI DZIEWCZĄT WYNIKI CHŁOPCÓW

8. Cieplińska Paulina 2:43,10 8. Żurowski Maciej 2:55,73
9. Mienik Angelika 2:48,01 9. Boyke Mateusz 2:55,31
10. Konkol Katarzyna 2:18,73 10. Kass Karol 2:49,10

Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.