Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Podsumowanie klasyfikacji sportowej szkół

Dnia 4 listopada 2011 r., w piątek, w Auli Starostwa Powiatowego w Wejherowie odbyło się Uroczyste Podsumowanie Klasyfikacji Sportowej Szkół Podstawowych, Gimnazjalnych i Ponadgimnazjalnych Powiatu Wejherowskiego oraz wręczenie stypendiów Starosty Wejherowskiego za wybitne osiągnięcia w nauce i sporcie. Nagroda Starosta Wejherowski przyznał nagrody finansowe dla trzech najlepszych szkół ponadgimnazjalnych w łącznej punktacji sportowej.
⇒    I nagroda   - ZSP nr 1 Rumia – 2500 zł - 944 pkt
⇒    II nagroda  - ZSP nr 2 Wejherowo – 2000 zł - 896,5 pkt
⇒    III nagroda – ZSP nr 4 Wejherowo1500 zł – 854 pkt
    Sklasyfikowano 11 szkół ponadgimnazjalnych, ostatnie miejsce z ilością 225 pkt zajęła ZSO II LO Rumia.
    Jakub Hubeny – uczeń klasy II b Liceum Ogólnokształcącego otrzymał stypendium Starosty Wejherowskiego za wybitne osiągnięcia sportowe– najważniejsze to złoty medal w XXI Halowych Mistrzostwach Polski Juniorów Młodszych oraz udział w Mistrzostwach Świata Juniorów w Łucznictwie.
    Mateusz Brzuzy, absolwent Technikum nr 3, otrzymał stypendium naukowe, a Iwona Gaffke, absolwentka V Liceum Ogólnokształcącego, stypendium artystyczne. Gratulujemy!!!
    Wśród studentów stypendia otrzymali byli nasi absolwenci Aleksandra Tempska (absolwentka V LO - obecnie studentka Uniwersytetu Gdańskiego) oraz Mariusz Wirski (absolwent Liceum Technicznego - obecnie student Uniwersytetu Gdańskiego).

Wręczenie stypendium Wręczenie stypendium Wręczenie stypendium Wręczenie stypendium
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.