Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

XIV Bieg Niepodległości - 11.11.2011 - Gdynia

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie
ZABIEGAŁ O PAMIĘĆ

W piątek dnia 11.11.2011 r. odbył się w Gdyni XIV Bieg Niepodległości. W biegu głównym "OPEN" na dystansie 10 km wystartowało 1885 zawodników. Naszą szkołę reprezentowało trzech uczniów: Katarzyna Okroy - 3 e, Piotr Gołąbek - 3 m oraz Marek Bank - 3 b, oraz trzy nauczycielki: Joanna Kwiatkowska, Katarzyna Klassa i Maria Maj-Roksz.
     Warto wspomnieć, że oprócz Marii Maj-Roksz, dla reszty reprezentantów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4, był to debiut na tak długim dystansie jakim jest 10 km.
     Czasy naszych reprezentantów:
  ♦ Maria Maj-Roksz – 38:48 sekund (szóste miejsce wśród kobiet - gratulujemy)
  ♦ Piotr Gołąbek –48:39 sekund
  ♦ Joanna Kwiatkowska –51:53 sekund
  ♦ Marek Bank – 56:32 sekund
  ♦ Katarzyna Klassa –58:21 sekund
  ♦ Katarzyna Okroy – 62:20 sekund
     Rewelacyjnie spisali się Katarzyna Konkel z 2 b LO i Karol Kass z II b T - oboje zajęli drugie miejsca w biegu młodzieżowym na dystansie 3 km (startowało 700 osób).
     Na tym dystansie biegały również Katarzyna Dampc - 3e LO i Aleksandra Morycka z 3p LO, które ukończyły bieg w pierwszej dwudziestce.
ks. Arek Warszyński                     GRATULUJEMY WSZYSTKIM!!!

PS. Spotkaliśmy na trasie również naszego byłego nauczyciela, ale i przyjaciela księdza Arkadiusza Warszyńskiego (patrz zdjęcie obok - niestety nie z tego biegu), który również spróbował swoich sił na dystansie 10 km. Jego czas 53:16:15.... czyli tak trochę za Joanną Kwiatkowską. Cieszymy się ze spotkania i pozdrawiamy.

Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.