Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Piłka ręczna chłopców – I miejsce w powiecie

Po raz pierwszy w historii startów naszej szkoły w Mistrzostwach Powiatu Wejherowskiego w piłce ręcznej chłopców zdobyliśmy złoty medal. Po wygraniu eliminacji w hali ZSP nr 1 Rumia, gdzie pokonaliśmy zespoły gospodarzy oraz NSRP z Wejherowo i ZSP nr 1 Wejherowo, zakwalifikowaliśmy się do ścisłego finału.
     W piątek 02.12.2011 w hali ZSP nr 2 Wejherowo (elektryk) naszymi rywalami były zespoły ZSP nr 3 Wejherowo i ZSP nr 2 Wejherowo. W pierwszym meczu zremisowaliśmy 13 – 13 z ZSP nr 3 Wejherowo, a w ścisłym finale, po najlepszym meczu w naszym wykonaniu, pokonaliśmy gospodarzy 21–16.
     Zwycięstwo oprócz złotych medali i pucharu zapewniło nam awans do półfinału wojewódzkiego, który rozegrany zostanie w hali Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Wejherowie w poniedziałek 05.12.2011.
     Drugie miejsce w turnieju zajęła drużyna ZSP nr 1 Wejherowo, a trzecie gospodarze ZSP nr 2 Wejherowo.
     Skład zespołu: Filip Lenz (2mLO), Mariusz Czoska (3bLO), Jakub Warmbier (1bLO), Marek Bank (3bLO), Marcin Funk (3LP), Gracjan Kummer (3bLO), Krystian Hewelt (2hLO), Mariusz Michta (1bT), Patryk Kobiela (3aZSZ), Kamil Grzenkowicz (3aZSZ), Szymon Patok (3bLO), Łukasz Leśnik (1 bT), Michał Kunz (1aZSZ), Wojciech Gruba (3aT), Patryk Gruba (1aZSZ).
                    GRATULUJEMY !!!

Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.