Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki, należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Mistrzostwa nauczycieli Powiatu w unihokeju

BRĄZOWY MEDAL ZESPOŁU SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH NR 4
W MISTRZOSTWACH NAUCZYCIELI POWIATU WEJHEROWSKIEGO W UNIHOKEJU

Dnia 5 stycznia 2012 roku w sali gimnastycznej przy Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Wejherowie odbyły się Mistrzostwa nauczycieli Powiatu Wejherowskiego w unihokeju. Do zawodów zgłosiło się osiem szkół: ZSP 4 Wejherowo, ZSP 2 Wejherowo, ZSP 3 Wejherowo,Gimnazjum nr 1 Wejherowo, Gimnazjum nr 2 Wejherowo, Gimnazjum Bolszewo, SP Gościcino oraz SZS Kostkowo.
      Drużyny składały się z pięciu zawodników, przy czym w drużynie musiały grać minimum dwie zawodniczki. Zawody rozgrywane były w systemie grupowym, decydowała wygrana ilość pojedynków.
      Nauczyciele naszej szkoły wystąpili w następującym składzie: Cezary Lewandowski, Maciej Skok, Witold Turek, Maciej Syska, Katarzyna Klassa, Maria Maj-Roksz oraz Ewa Selke.
      Ostatecznie po zaciętej i wyrównanej walce nasz Zespół stanął na trzecim miejscu podium. Wygrał Samorządowy Zespół Szkół w Kostkowie przed Gimnazjum nr 1 w Wejherowie. Poniższa tabela przedstawia przebieg turnieju.

GRUPA A
        Nazwa Szkoły     1         2         3         4      Bramki   Punkty   Miejsce
Gimnazjum Bolszewo X 0:5 1:4 2:0 3-9 3 III
ZSP 2 Wejherowo 5:0 X 0:2 2:2 7-4 4 II
SZS Kostkowo 4:1 2:0 X 2:2 8-3 7 I
ZSP 3 Wejherowo 0:2 2:2 2:2 X 4-6 2 IV

GRUPA B
        Nazwa Szkoły     1         2         3         4      Bramki   Punkty   Miejsce
ZSP 4 Wejherowo X 4:1 0:1 3:1 7-2 6 II
Gimnazjum nr 2 1:4 X 0:2 1:1 2-7 1 III
Gimnazjum nr 1 1:0 2:0 X 3:1 6-1 9 I
SP Gościcino 1:3 1:1 1:3 X 3-7 1 III

W rozegranych później "na krzyż" półfinałach Gimnazjum nr 1 z Wejherowa pokonało ZSP 2 Wejherowo, a nasz zespół przegrał z SZS Kostkowo 0:1. W finale SZS Kostkowo pokonało po zaciętej walce Gimnazjum nr 1 z Wejherowo, natomiast w finale pocieszenia udało nam się pokonać odwiecznego rywala tj. "elektryk" 3:1.
      Na koniec drużynom wręczono medale i puchary.

Pamiątkowe zdjęcie nagrodzonych drużyn
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.