Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki, należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Studniówka 2012

Dnia 20.01.2012 roku w Hotelu Murat ponad 300 osób bawiło się na Balu Studniówkowym Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera.
      Bal rozpoczął się od pozdrowień i życzeń pani dyrektor Anny Wilk skierowanych do tegorocznych maturzystów. W swoim wystąpieniu pani Wilk przypomniała tradycje i obyczaje związane z przedmaturalnymi przygotowaniami na sto dni przed egzaminem. Do najzabawniejszych (a może najpopularniejszych) należy nie golenie brody, a w trakcie balu ubiór czerwonej bielizny, ale... na lewą stronę.
      Tradycyjny polonez odtańczony przez uczniów z niewielką ilością błędów to również zwiastun udanego egzaminu maturalnego. Jak co roku każda klasa, przy wsparciu nauczycielek wychowania fizycznego, odtańczyła własny indywidualny i wyjątkowy układ poloneza.
      Część oficjalną zakończyły podziękowania uczniów dla nauczycieli za ich trud i ciężką pracę. W tym roku obok zawsze miłych słów, uczniowie zaskoczyli swoich wychowawców starannie i nietuzinkowo przygotowaną częścią rozrywkową. Swoje ukryte talenty zaprezentowali uczniowie IV klasy technikum. Występ magika z 3 klasy liceum profilowanego, Michała Bernaśkiewicza, był ostatnim akcentem artystycznym przed zabawą uczniów na parkiecie. A z tańca towarzyskiego i klasycznego tegoroczni maturzyści egzamin zdali, nie schodzili z parkietu do rana. Miniony bal to ten jeden z tych pamiętanych całe życie.

Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.