Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki, należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Wizytujemy stadiony na EURO!

We wtorek, 24 stycznia 2012 roku, wyruszyliśmy silną grupą uczniowską (75 uczniów i uczennic oraz 6 opiekunów) pod dowództwem wicestarosty Jana Domańskiego, naczelnika Wydziału Edukacji Mirosława Lademanna, dyrektor szkoły Anny Wilk, naczelnego dokumentalisty szkoły Macieja Skoka, na wizytację stadionu PGE ARENA GDAŃSK. Naszym celem było sprawdzenie stanu przygotowań obiektu do zbliżających się Mistrzostw Europy.
      Podzieleni na dwie grupy, prowadzeni przez przewodników, odwiedziliśmy wszystkie ciekawe miejsca na stadionie (szatnie, sale konferencyjne, miejsca dla VIP-ów, restauracje, trybuny). Największe wrażenie zrobiła na nas wizyta na murawie stadionu oraz na trybunach ulokowanych w najwyższym punkcie stadionu. Grupa naszych uczniów swoje zadowolenie okazała głośno skandując nazwę pewnego bliskiego nam klubu z Gdyni.
      Wizytacja wypadła bardzo dobrze, stan przygotowań do turnieju oceniamy bardzo wysoko. Cieszymy się również że p. Maciej Lewiński znalazł odpowiedź na nurtujące go pytanie – czy warto było cierpieć i znosić utrudnienia związane z przewozem kruszywa potrzebnego do budowy stadionu drogą sąsiadująca z jego domem.
      W drodze powrotnej odwiedziliśmy wystawę pt. „Doga do wolności” poświęconą powstaniu Solidarności oraz słynną halę BHP w Stoczni Gdańskiej. Pod pomnikiem bohaterów tamtych czasów starosta wraz z całą grupą złożył kwiaty. Dziękujemy Panu wicestaroście za znaczącą pomoc w zorganizowaniu wyjazdu i już przygotowujemy się do odwiedzin Stadionu Narodowego w Warszawie, które planujemy w marcu.

Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.