Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki, należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

ZSP 4 na Biegu Urodzinowym Gdyni

W sobotę dnia 25 lutego 2012 r. odbył się Bieg Urodzinowy Gdyni. Mimo sztormowego wiatru, w biegu głównym "OPEN" na dystansie 10 km, wystartowało 1482 zawodników. Naszą szkołę reprezentowało czterech uczniów: Katarzyna Okroy - 3eLO,Katarzyna Dampc - 3eLO, Aleksandra Morycka - 3pLO, Piotr Gołąbek - 3 mLO, oraz dwie nauczycielki: Joanna Kwiatkowska i Maria Maj-Roksz.
       Trasa biegła Ulicą Świętojańską, Piłsudskiego oraz Skwerem Kościuszki. Czasy naszych reprezentantów:
♦ Maria Maj-Roksz – 40:42 sekund
♦ Joanna Kwiatkowska – 47:30 sekund
♦ Piotr Gołąbek – 3m - 47:49 sekund
♦ Katarzyna Okroy – 3e - 62:42 sekund
♦ Katarzyna Dampc – 3e - 67:26 sekund
♦ Aleksandra Morycka –3p - 62:27 sekund
       Rewelacyjnie spisali się Katarzyna Konkel z 2 bLO i Karol Kass z II bT w biegu młodzieżowym na 2 km – Kasia wygrała, a Karol zajął wysoką piątą lokatę.
       W biegu wziął również były nauczyciel naszej szkoły ksiądz Arkadiusz Warszyński, który podobnie jak na biegu Niepodległości przybiegł trochę za Joanną Kwiatkowską:) Czas księdza Arka to 52:55 sekund.
Wszystkim Gratulujemy!!!

W roku ubiegłym organizatorzy zaskoczyli biegaczy formą medalu, który to po skompletowaniu wszystkich elementów stworzył tytułowe hasło Biegów. Podobnie w tym roku medal jest początkiem układanki, wzbudził nieukrywane uznanie wśród biegaczy, na kolejnych biegach po prostu trzeba być. Pozostałe biegi wchodzące w skład cyklu GPX i ich terminy to: Bieg Europejski 12 maja, Nocny Bieg Świętojański 7 lipcaJesienny Bieg Niepodległości 11 listopada.

BIEG URODZINOWY GDYNI
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.