Stowarzyszenie Wejhera działa już ponad 3 lata. Ten krótki, ale bardzo intensywny czas to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

Zapraszamy wszystkich chętnych do współpracy. Jednocześnie przypominamy, że wstąpienie w nasze szeregi jest proste. Wypełnienie deklaracji, wpłata składki członkowskiej (tylko 25 zł) oraz zadeklarowanie chęci działania.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu 25 zł należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Mistrzostwa Powiatu w piłce siatkowej dziewcząt

WICEMISTRZYNIE POWIATU WEJHEROWSKIEGO W PIŁCE SIATKOWEJ
SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH

Po zaciekłej trzydniowej walce, nasze dziewczyny zdobyły srebro!
      Wszystko zaczęło się od bardzo dobrego występu w grupie eliminacyjnej (środa 14 marca), z której to wyszliśmy z pierwszego miejsca, pokonując w pięknym stylu 2:0 w setach najgroźniejszego przeciwnika z grupy ZSP nr 2 z Wejherowa.
      We właściwych mistrzostwach w poniedziałek i wtorek (19 i 20 marca) nasze reprezentantki zostały poddane najcięższej próbie. Musiały wygrać wszystko, aby dostać się do finału. Elektryk cały czas deptał nam po piętach i czekał na nasze potknięcie. Niedoczekanie, ponieważ wszystkie mecze kończyły się dla nas sukcesem. 20 marca około godz. 14.00 na hali sportowej ZSP nr 3 w Wejherowie, przy ulicy Budowlanych 2, rozpoczął się finał z ZSP nr 1 z Rumi. Na początku pierwszego seta kibice, aż zamilkli i rozpoczęła się piękna rywalizacja do stanu 15:15, gdzie gra toczyła się punkt za punkt. Potem czar prysł i Rumianki wysunęły się na prowadzenie, wygrywając pierwszego seta do 19. W drugim secie były już nieosiągalne. Zauważyć się dało, że zezłościły się, że jakaś tam samochodówka próbuje odebrać im od początku przewidywane dla nich zwycięstwo. Przecież w ZSP nr 1 z Rumi, grają cztery zawodniczki z podstawowego składu juniorek APS TPS Rumia (aktualnie walczą o miejsca 4-8 w mistrzostwach Polski juniorek).
      Bez dwóch zdań nasze zawodniczki spisały się wspaniale i udowodniły, że marzenia mogą się spełniać oraz, że ciężką pracą można zajść bardzo daleko. Kto wie, może zajść na szczyt uda się już w przyszłym roku…
       Skład zespołu wicemistrzyń powiatu wejherowskiego 2012 r.: Karolina Kraszkiewicz 2e – kapitan drużyny, Magdalena Białk 3b, Anna Chudzyńska 3b, Ewelina Engelbrecht 1e, Natalia Gogół 3b, Karolina Gruba 3b, Patrycja Jaworeńska 3b, Aneta Kass 3b, Paulina Miszkiel 1b, Daria Post 1b, Marta Sychowska 1b, Aleksandra Żmiejko 2e.
GRATULUJEMY DZIEWCZYNOM

Nazwa Szkoły     1         2         3         4         5         6      Miejsce
ZSP 3 Wejherowo X 0:2 0:2 2:1 1:2 2:1 IV
ZSP 4 Wejherowo 2:0 X 0:2 2:1 2:0 2:0 II
ZSP 1 Rumia 2:0 2:0 X 2:0 2:0 2:0 I
ZSP 1 Wejherowo 1:2 1:2 0:2 X 0:2 0:2 VI
ZSP 2 Wejherowo 2:1 0:2 0:2 2:0 X 2:0 III
ZSO II LO Wejherowo 1:2 0:2 0:2 2:0 0:2 X V

Siatkówka, powiat, dziewczyny Siatkówka, powiat, dziewczyny Siatkówka, powiat, dziewczyny Siatkówka, powiat, dziewczyny Siatkówka, powiat, dziewczyny Siatkówka, powiat, dziewczyny Siatkówka, powiat, dziewczyny Siatkówka, powiat, dziewczyny Siatkówka, powiat, dziewczyny Siatkówka, powiat, dziewczyny Wicemistrzynie powiatu
Od lewej: Aneta Kass, Paulina Miszkiel, Daria Post i schowana za nią Karolina Gruba,
Madgalena Białk (z dyplomem), Marta Sychowska, Karolina Kraszkiewicz
(za nią schowana Ewelina Engelbrecht) i Aleksandra Żmiejko oraz Beata Zaustowska i Ewa Selke
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.