Stowarzyszenie Wejhera działa już ponad 3 lata. Ten krótki, ale bardzo intensywny czas to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

Zapraszamy wszystkich chętnych do współpracy. Jednocześnie przypominamy, że wstąpienie w nasze szeregi jest proste. Wypełnienie deklaracji, wpłata składki członkowskiej (tylko 25 zł) oraz zadeklarowanie chęci działania.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu 25 zł należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

I Przegląd Szkolnych Kabaretów

Dnia 21 marca w naszej szkole odbył się I Przegląd Szkolnych Kabaretów, zorganizowany przez Radę Młodzieży wraz z opiekunami. Mieliśmy okazję zobaczyć nie tylko sparodiowanych nauczycieli naszej szkoły, ale również talenty aktorskie naszych kolegów i koleżanek.
      Kabaret, podobnie jak i satyry ma bawić, uczyć, wytykać błędy i wady, ale nigdy nie powinien ośmieszać konkretnych osób, dlatego tez nasi rówieśnicy z ogromna rozwaga i kultura przestawili szkolne społeczeństwo. Niektórzy nie wykazali się zbytnio swoimi umiejętnościami, ale liczna publiczność doceniła każdego uczestnika.
       Jury, w którego skład wchodzili - przedstawiciel rady młodzieży Wojciech Szefka oraz Pani Alicja Długosz wraz z Panią Aleksandrą Dampc, po długich obradach wyłonili zwycięzców. Otóż pierwszym miejscem nagrodzili klasę IIP ze skeczem pt.: „Zwyczajny dzień w pokoju nauczycielskim” wyjazdem do kina, a dwa wyróżnienia dodatkowym np. z języka polskiego dla klasy IIB ze skeczem pt.: „Nauczyciele oczyma uczniów”, oraz klasy IIH ze skeczem pt.: „Adelajda”.
       Owy przegląd kabaretów jest dowodem na to, że szkoła jest miejscem, w którym możemy odnaleźć wszystkie rodzaje komizmu.
DOBRY POMYSŁ NA PRZYSZŁOŚĆ

Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.