Stowarzyszenie Wejhera działa już ponad 3 lata. Ten krótki, ale bardzo intensywny czas to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

Zapraszamy wszystkich chętnych do współpracy. Jednocześnie przypominamy, że wstąpienie w nasze szeregi jest proste. Wypełnienie deklaracji, wpłata składki członkowskiej (tylko 25 zł) oraz zadeklarowanie chęci działania.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu 25 zł należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

XIII Olimpiada Techniki Samochodowej

W dniu 24 marca na Wydziale Samochodów i Maszyn Roboczych Politechniki Warszawskiej odbył się półfinał XIII Olimpiady Techniki Samochodowej. Zgłoszonych zostało 427 uczestników ze 166 szkół. Wśród nich wystąpili uczniowie naszego technikum Dawid Hebel i Andrzej Palczykowski z klasy 4bt oraz Wojciech Szefka z klasy 3at. pod opieką p. Waldemara Marcinkiewicza.
olimpiada        Wyruszyliśmy w dobrych nastrojach choć w nienajlepszym zdrowiu (co niektórzy) z Wejherowa 23 .03.2012 o godz. 22:05 pociągiem pospiesznym, który dotarł do Warszawy około godz. 7:00. Tramwajem dotarliśmy do gmachu Politechniki. Na miejscu zarejestrowaliśmy się i otrzymaliśmy przygotowane przez wydawnictwo WKŁ i redakcję Auto Moto Serwis skromne prezenty.
      Impreza rozpoczęła się o godzinie 11:00 powitaniem przez Rektora uczelni, który w kilku słowach odniósł się do reform w szkolnictwie (dość cierpkich). Po powitaniu zwiedziliśmy pracownie i stanowiska badawcze. Następnie około godz.12:00 uczniowie w kilku salach rozpoczęli pisanie testu, który zawierał pytania z całego zakresu wiedzy technicznej.
      Droga powrotna ze względu na stan taboru kolejowego należała do „średnich przyjemności”. W domach zameldowaliśmy się w sobotę przed północą. Wyniki olimpiady poznamy niebawem. .
TRZYMAMY KCIUKI

Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.