Stowarzyszenie Wejhera działa już ponad 3 lata. Ten krótki, ale bardzo intensywny czas to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

Zapraszamy wszystkich chętnych do współpracy. Jednocześnie przypominamy, że wstąpienie w nasze szeregi jest proste. Wypełnienie deklaracji, wpłata składki członkowskiej (tylko 25 zł) oraz zadeklarowanie chęci działania.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu 25 zł należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

VII Powiatowy Konkurs Ortograficzno – Językowy

Horrendalny miszmasz – czyli kilka słów o konkursie orograficznym

W dniu 29 marca 2012 r. w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Wejherowie odbył się VII Powiatowy Konkurs Ortograficzno – Językowy. Do tegorocznej rywalizacji o tytuł mistrza ortografii przystąpiły trzy z wejherowskich zespołów szkół: ZSP nr 2, ZSP nr 3 i ZSP nr 4. Naszą szkołę reprezentowała czteroosobowa drużyna składająca się z uczennic: Marta Świniarska, Amelia Bistram, Monika Rzeszewska i Ewelina Albecka. Jak co roku nasza reprezentacja zdobyła nagrodę i to – zgodnie z tradycją – pierwszą nagrodę.
      Dyktando, które dla każdego z zespołów okazało się najtrudniejszym zadaniem, stanowiło wstęp do konkursowych poleceń. Deklinacja, koniugacja, stopniowanie to tylko nieliczne problemy, z którymi musieli poradzić sobie uczestnicy. Kończący konkurs quiz był okazją do wykazania się wiadomościami z zakresu słowotwórstwa.
      Dziewczyny prowadzenie objęły już po pierwszej – ortograficznej części. Część językowa tylko potwierdziła, iż nasze uczennice posługują się poprawną polszczyzną nie od święta.
GRATULUJEMY

[Rozmiar: 226904 bajtów]
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.