Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Mistrzostwa Powiatu Wejherowskiego w biegach przełajowych

Katarzyna Konkel Mistrzynią Powiatu w Biegach Przełajowych

Dnia 04 kwietnia 2012 r. w Rumi odbyły się Mistrzostwa Powiatu Wejherowskiego w Biegach Przełajowych. W niesprzyjających warunkach pogodowych dziewczyny walczyły na dystansie 1000m, a chłopaki na 1500m. Jako pierwsze rywalizację rozpoczęły panie, na początku wyraźne prowadziła zawodniczka z ZSP nr 3 w Wejherowie, uzyskując 40m przewagi na pierwszych 300m, ale przeliczyła się z siłami ponieważ już po 500m doszła ją Katarzyna Konkel i wygrała z 50m przewagą. Aneta Kass ukończyła rywalizację na wysokiej szóstej pozycji.
      W biegu chłopców walka była wyrównana, chłopaki co chwilę zmieniali się na prowadzeniu. Ostatecznie wygrał zawodnik ZSP nr 1 z Rumi, a Karol Kass ukończył bieg na czwartej pozycji, awansując do Mistrzostw Województwa, które odbędą się 12 kwietnia w Sztumie.

GRATULUJEMY

I miejsce - Katarzyna Konkel
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.