Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Światowy Dzień Zdrowia w naszej szkole

Ponieważ powszechne jest stwierdzenie, że „Sport to zdrowie”, sportowego akcentu też nie mogło zabraknąć w tym dniu. Opiekun Samorządu Szkolnego, Pani Alicja Długosz, zaproponowała nietypową formie rywalizacji- dyktando o …sporcie. Do „zawodów” stanęło ośmioro uczestników. Siła mięśni potrzebna była, by… trzymając długopis, odtworzyć na kartce tekst. Był to opis emocjonujących wydarzeniach, jakie miały miejsce na stadionie, na który przybył m.in. dwudziestoipółletni Serbołużyczanin; pół Polak, pół Hiszpan z Haiti; chyży berlińczyk; hołubiony trener szybkobiegaczy długodystansowców; hostessy i długonoga cud-sportsmenka.
      Szkolnym Mistrzem Ortografii został Maciej Bank z klasy 1H LO, który pokonując rywali, na 50 możliwych błędów, popełnił tylko 17!
GRATULUJEMY FORMY

dzień zdrowia w szkole
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.