Stowarzyszenie Wejhera działa już ponad 3 lata. Ten krótki, ale bardzo intensywny czas to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

Zapraszamy wszystkich chętnych do współpracy. Jednocześnie przypominamy, że wstąpienie w nasze szeregi jest proste. Wypełnienie deklaracji, wpłata składki członkowskiej (tylko 30 zł) oraz zadeklarowanie chęci działania.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu 30 zł należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Mistrzostwa Powiatu Wejherowskiego w koszykówce dziewcząt

W dniach 2, 12 i 13 kwietnia 2012 r. w ZSP nr 2 przy ul.Strzeleckiej koszykarki naszej szkoły zagrały w pięciu spotkaniach. Wszystkie mecze wygrały zawodniczki z „Elektryka”, przed ZSP nr 1 Rumia -„Viking” oraz ZSP nr 1 Wejherowo. Rywalizacja między zespołami była emocjonująca, a poziom umiejętności technicznych w grze wysoki. Czarnym koniem turnieju były koszykarki z ZSP nr 3 Wejherowo przy ul.Dworcowej, które pokazały skuteczną grę w obronie jak i w szybkim ataku.
      Nasze dziewczyny pozytywnie zaskoczyły chyba wszystkich kibiców, gdyż niespodziewanie prowadziły przez cztery kwarty z „Vikingiem”, jednak nasze marzenia legły w gruzach, gdy z boiska za faule zeszły dwie dobre zawodniczki, co przeciwniczki od razu wykorzystały, zdobywając pięć punktów. Dopiero w meczu z ZSP w Redzie udało się reprezentantkom ZSP 4 pokazać na tyle skuteczną grę, aby wygrać spotkanie. Podziękowania dla wszystkich drużyn za udział i życzę samych celnych rzutów, już za rok.

Nazwa Szkoły     1         2         3         4         5         6       Punkty     Kosze    Miejsce
ZSP 1 Rumia X 33:22 25:32 76:7 36:29 24:19 9 194:109 II
ZSP 1 Wejherowo 22:33 X 22:30 49:8 31:15 31:12 8 155:98 III
ZSP 2 Wejherowo 32:25 30:22 X 80:5 43:16 55:12 10 240:80 I
ZSP Reda 7:76 8:49 5:80 X 7:27 19:36 3 54:136 VI
ZSP 3 Wejherowo 29:36 15:31 16:43 27:7 X 36:25 7 123:142 IV
ZSP 4 Wejherowo 19:24 12:31 12:55 36:19 25:36 X 6 104:165 V

ŻYCZYMY SUKCESÓW W NASTĘPNYM ROKU

koszykówka powiat
Od lewej: Ewelina Engelbrecht 1e, Martyna Marjańska 3 b, Aneta Kass 3b, Marta Dettlaff 1e-kapitan drużyny,
Katarzyna Zaborowska 2b, Karolina Reck 2b, Beata Marek 2b, Sylwia Mrug 1b,
Marianna Kowalska 1h, Daniela Szlas 1h, Klaudia Behmke 3m
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.