Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Święto turystyki

Dnia 18 kwietnia 2012 r. w naszej szkole obchodziliśmy święto turystyki - celem świętowania było propagowanie idei podróżowania i poznawania otaczającego nas świata.
      W pierwszej części odbyło się spotkanie na sali gimnastycznej i wysłuchanie wizualnej opowieści naszych gości: pana Edwina Nawrockiego - seniora przewodnika PTTK nt. pracy PTTK w przeszłości i dzisiaj oraz pani Kingi Klebby - nauczycielki geografii i przewodnika turystycznego nt. podróży - trekingu do Rumunii
      W czasie drugiej części uczniowie 12 klas naszej szkoły przedstawiło we wcześniej przygotowanych salach, wylosowane państwa EURO 2012 pod względem ich turystycznej atrakcyjności, każda klasa miała obowiązek przedstawić: wystrój sali, prezentacje kultury, historii i i innych atrakcji państwa, reklamę filmową/prezentacje multimedialną, przedstawiciele klas brali udział w teście wiedzy nt. atrakcji turystycznych 16 państw Euro 2012.
       Na podstawie w/w kryteriów wytypowana komisja wybrała najlepiej przygotowane klasy, poziom większości tegorocznych prezentacji był bardzo wysoki i rywalizacja w czołówce bardzo zacięta, oto wyniki rywalizacji:
1. miejsce: klasa 1p LO
2. miejsce: ex aequo klasy 1bLO, 1hLO,
3. miejsce: ex aequo klasy 2eLO, 2pLO, 2hLO

DZIĘKUJEMY ZA DDORBĄ ZABAWĘ

Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.