Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Mistrzowski Weekend

1 Running Extreme Cross Gniewino“
Kaszubskie Biegi Przełajowe Linia
Biegi po Zdrowie - Luzino

Mistrzowski weekend rozpoczęły Biegi po Zdrowie, które odbyły się 20-tego kwietnia (piątek) w Luzinie gdzie dwójka naszych uczniów wywalczyła na dystansie 1000m pierwsze i drugie miejsce na podium> Byli to Marcin Nadolski (1bT) i Mateusz Boyke (1aT).
       Dnia 21 kwietnia odbył się pierwszy extremalny bieg przełajowy w Gniewinie. Trasa biegu wiodła malowniczymi terenami na zboczy góry, na szczycie której stoi Wieża Widokowa - „Kaszubskie Oko”. W biegu młodzieżowym na dystansie 4km złote medale zdobyli: Katarzyna Konkel z klasy 1bLO oraz Karol Kass z klasy 1bT. W niezłej formie bieg ukończyli również Piotr Gołąbek (3mLO), Marek Bank (3bLO), Sławomir Grincholc (3bLO), Katarzyna Okroy, Katarzyna Dmpc (obie 3eLO).
       W biegu głównym na dystansie 7km wystartowała pani Joanna Kwiatkowska, która pokonała wymagającą, górzystą trasę i w kategorii kobiet zajęła wysoką 12-tą lokatę. W sumie bieg ukończyło 156 osób. Mieliśmy też swoją reprezentantkę w biegu dla najmłodszych dziewcząt (klasy I–III szkół podstawowych), gdzie córka Pana Macieja Syski - Agata wywalczyła złoty medal
       Następnego dnia w Linii odbyły się VII Wojewódzkie Biegi Przełajowe w Linii. Trójka niestrudzonych reprezentantów naszej szkoły postanowiła powalczyć o wysokie lokaty. Najlepiej wypadła Katarzyna Konkel, która w biegu Juniorek na dystansie 1500m wywalczyła złoty medal. Karol Kass w biegu juniorów na 2000m zajął wysoką 5-tą lokatę. W biegu głównym na dystansie 3,5km wystartowała pani Joanna Kwiatkowska, która ukończyła bieg na wysokiej ósmej pozycji.
SERDECZNIE GRATULUJEMY

LINIA
Kaszubskie Biegi Przełajowe Linia Kaszubskie Biegi Przełajowe Linia Kaszubskie Biegi Przełajowe Linia Kaszubskie Biegi Przełajowe Linia Kaszubskie Biegi Przełajowe Linia
GNIEWINO
1 Running Extreme Cross Gniewino 1 Running Extreme Cross Gniewino 1 Running Extreme Cross Gniewino
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.