Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Zakończenie roku klas maturalnych

Piątek 27 kwietnia to koniec szkolnych zmagań dla tegorocznych maturzystów. Zakończenie roku to nie tylko czas odbierania świadectw. To również czas podsumowań, wspomnień i refleksji nad dalszym życiem. W naszej szkole -jak nakazuje tradycja - pożegnanie absolwentów jest niezapomnianą chwilą. To dzień rozdawania wielu nagród, uprawnień, certyfikatów i wspólnej zabawy. W tym roku obok dyrekcji szkoły, grona pedagogicznego i uczniów udział wzięli wicestarosta wejherowskiJan Domański i zaproszeni goście - laureaci III Powiatowej Olimpiady Języka Angielskiego. Galę poprowadzili uczniowie klasy II Agnieszka Wujec i Krzysztof Głód.
      Uroczystość rozpoczęła się od wręczenia certyfikatów z języka niemieckiego. Pani dyrektor Anna Wilk zauważyła, iż zdawalność egzaminu była 100%. Następnie na scenę wkroczyli sportowcy. Jak słusznie wspomniał pan dyrektor Cezary Lewandowski - co 10 z uczniów naszej szkoły bawił się w sport i odnosił sukcesy.
      Tegoroczny finał Wejheriady był niezwykły. Obok nagród dla uczniów, słowa podziękowania i pamiątkowe dyplomy otrzymali nauczyciele z innych szkół, którzy pomagali w przygotowaniach olimpijskich zmagań.
      Następnie prezes Stowarzyszenia Absolwentów i Przyjaciół Zespołu Szkół Samochodowych i Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie Roman Jędrej wręczył nagrody dla uczniów z najwyższą średnią, a także tym którzy swoim zaangażowaniem w życie szkoły i rozwój kultury zasłużyli na nagrodę. Otrzymali je:
  1. Aneta Kloske — za uzyskanie najwyższej średniej ocen z trzech lat nauki w klasach liceum ogólnokształcącego — KOMPLET TURYSTYCZNY I KSIĄŻKĘ
  2. Miłosz Malinowski — za uzyskanie najwyższej średniej ocen z czterech lat nauki w klasach technikalnych - ZESTAW NARZĘDZI I KSIĄŻKĘ
  3. Piotr Angel — za uzyskanie najwyższej średniej ocen z trzech lat nauki w klasie liceum profilowanego — PRZENOŚNY ODTWARZACZ DVD I KSIĄŻKĘ
  4. Natalia Makowska — za uzyskanie średniej 5,0 z trzech lat nauki — DŁUGOPIS I KSIĄŻKĘ
  5. Maciej Kwidziński — za godne naśladowania zaangażowanie w życie szkoły — KSIĄŻKĘ
  6. Mateusz Cyman — za godne naśladowania zaangażowanie w życie szkoły — KSIĄŻKĘ
  7. Tatiana Lehmann — za uzyskanie dobrych wyników w nauce i 100% frekwencję w trzeciej klasie — KSIĄŻKĘ
      Następnie pani Dyrektor Anna Wilk nagrodziła nagrodami książkowymi uczniów, którzy uzyskali na koniec klas maturalnych średnią ocen powyżej 4,75:
  1. Magdalenę Marcinkiewicz
  2. Wiolettę Kloske
  3. Joannę Gąciarz
  4. Hannę Czaję
  5. Dawida Płocharczyka
      Rozdanie świadectw to ostatni - nie licząc przemówień przedstawicieli maturzystów, Samorządu Szkolnego i pani dyrektor Anny Wilk - element części oficjalnej.
      Program artystyczny był odzwierciedleniem szkolnej rzeczywistość. Tym razem wyróżnienia absolwentom przyznali uczniowie klas młodszych. Nagrodzili oni kolegów w kategorii: mini, indywidualista, sukces, sport i trzej przyjaciele. Maturzyści nadali tytuły swoim wychowawcom, dziękując za pracę i zaangażowanie. Dla wszystkich gości zagrali i zaśpiewali Mateusz Cyman, Maciej Kwidziński, Michał Zakrzewski, Dorota Theisebach, Marietta Szyrowska, Izabela Boszke. Klasa III h na finał zaprezentowała skecz „Dzień w naszej szkole” który rozbawił całą publiczność. I co dalej? Matura...

TRZYMAMY KCIUKI

Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.