Stowarzyszenie Wejhera działa już ponad 5 lat. Ten krótki, ale bardzo intensywny czas to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

Zapraszamy wszystkich chętnych do współpracy. Jednocześnie przypominamy, że wstąpienie w nasze szeregi jest proste. Wypełnienie deklaracji, wpłata składki członkowskiej (tylko 30 zł) oraz zadeklarowanie chęci działania.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu 30 zł należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Wejherowo biega

19 mają 2012 r. wszyscy miłośnicy biegania spotkali się na festynie rekreacyjnym „WEJHEROWO BIEGA” organizowanym w ramach ogólnopolskiej akcji „POLSKA BIEGA”. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera był współorganizatorem tej imprezy.
    Trasę biegów z trzema różnymi dystansami (1.900 m, 3.800 m, 5.700 m) wyznaczono na ścieżkach parkowych z metą w amfiteatrze. W zawodach nie była prowadzona klasyfikacja zajmowanych miejsc – celem było samo dobiegnięcie do mety. Każdy uczestnik biegu otrzymał okolicznościową koszulkę i medal po dobiegnięciu do mety. Uczestników zebranych przy amfiteatrze powitał Zbigniew Rolbiecki, a rozgrzewkę na scenie amfiteatru w rytm muzyki dla wszystkich uczestników biegu przeprowadziła p.Maria Maj-Roksz. Zawody tradycyjnym "...uważam za otwarte" rozpoczął prezydent Wejherowa Krzysztof Hildebrandt.
    Bieg ukończyło ponad 600 osób w tym około 30-tu uczniów z naszej szkoły. Na starcie stanęły również nauczycielki ZSP nr 4: p. Monika Wirkus, p. Joanna Kwiatkowska, p. Katarzyna Klassa oraz p. Ewa Selke.

Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy
i zachęcamy do rozpoczęcia przygody z bieganiem

Uczniowie samochodówki
im. Jakuba Wejhera w Wejherowie, ul. Sobieskiego 344, tel. 58-672-24-15, e-mail: stowarzyszenie-wejhera@wp.pl, ROK 2012
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.