Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Kultura dla tolerancji

„Kultura dla tolerancji” – pod tym hasłem, w ramach powiatowego projektu, 6.06.2012r. na terenie Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego nr 1 w Wejherowie odbyła się I Olimpiada Sportowa. Za przygotowanie, przeprowadzenie i podsumowanie konkurencji sportowych odpowiedzialne były nauczycielki naszej szkoły: Maria Maj-Roksz, Joanna Kwiatkowska, Ewa Selke oraz nauczyciele SOSW. W rolę sędziów wcielili się uczniowie klasy 2bLO. Jak na Olimpiadę przystało, rozpoczęła się ona uroczystą defiladą, w której zaprezentowały się reprezentacje szkół ponadgimnazjalnych powiatu wejherowskiego. Nie zabrakło symbolicznego zapalenia znicza olimpijskiego oraz odśpiewania hymnu „Kultura dla tolerancji”, napisanego specjalnie na tę okazję. Swą obecnością zaszczycili m.in.: poseł na sejm Jerzy Budnik, wicestarosta Jan Domański oraz dyrektorzy szkół.
    Zespoły rywalizowały w 11 konkurencjach o charakterze sportowym. Zawodnicy mieli okazję wykazać się szybkością, skocznością, siłą a także sprytem oraz umiejętnością pracy w grupie. Rywalizując ze sobą, mogli liczyć na doping swoich kolegów i koleżanek, którzy wspaniale wywiązywali się ze swojego zadania. Zagrzewające do walki okrzyki, kolorowe transparenty a nawet szaliki z nazwą szkoły (ZSP 4 Wejherowo - samochodówka) były dowodem na to, że młodzież wie, jak powinni zachowywać się prawdziwi kibice.
    Naszą szkołę reprezentowali uczniowie klasy 1b LO. Zawody zakończyli na czwartym miejscu, tuż za ZSP nr 2 Wejherowo (III miejsce) oraz Zasadniczą Szkołą Zawodową nr 5 (SOSW nr 1 w Wejherowie) (II miejsce). „Olimpijskie Mistrzostwo” zdobył ZSP nr 3 z Wejherowa. Możemy pochwalić się wyróżnieniem za najlepszy doping swojej drużynie, za co otrzymaliśmy piękną statuetkę.
    Za zwycięzców I Olimpiady Sportowej możemy jednak uznać wszystkich, bo wszyscy dziś wygrali swą postawą: przestrzeganiem zasad fair play, rywalizowaniem w przyjaznej atmosferze, poszanowaniem przeciwnika i kulturalnym kibicowaniem.
Do zobaczenia za rok

Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.