Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Sport, zabawa i integracja w Chłapowie

Od 14 do 16 czerwca 2012r. uczniowie z klasy 1b, 1m i 2b LO pod opieką p. Marii Maj-Roksz i Joanny Kwiatkowskiej spędzili na wycieczce nad morzem.
Dzień I
    Zaczęliśmy od zabawy w Lunaparku. W wagonikach kolejki górskiej mogliśmy przeprowadzić konkurs kto, a raczej która…, głośniej krzyknie. Dla tych, co lubią się bać, Dom Strachu stał otworem a Ci, co czasem lubią zawisnąć głową w dół, też znaleźli coś dla siebie. I w końcu chwila wytchnienia w Wielkim Młynie, z którego mogliśmy podziwiać panoramę Władysławowa. Potem 262 schody i znowu rzut okiem na miasto - tym razem z Wieży Widokowej.

Wycieczka do Chłapowa Wycieczka do Chłapowa Wycieczka do Chłapowa Wycieczka do Chłapowa Wycieczka do Chłapowa Wycieczka do Chłapowa Wycieczka do Chłapowa Wycieczka do Chłapowa Wycieczka do Chłapowa
Dzień II
     Na sportowo! Na basenie w Cetniewie p. Joanna Kwiatkowska poprowadziła lekcję Aqua aerobiku. Dla dziewcząt była to okazja, by poznać tajniki treningu w wodzie, a chłopcy mogli przekonać się, ile wysiłku wkładają kobiety, by dobrze wyglądać a tym samym im - mężczyznom się podobać. W zawodach pływackich na dystansie 25m stylem dowolnym wystartowali tylko p. Joanna Kwiatkowska i Maciej Słonina (2b LO), który wygrał…ocenę bardzo dobrą z wf-u za zajęcie II miejsca .
     Potem dalej na sportowo: gra w „Kwadranta” na plaży. Gdy naprzeciwko siebie stanęły reprezentacja chłopców (5 osób) i dziewcząt wraz z nauczycielkami (20 osób), walka była zacięta. Jednym punktem zwyciężyli panowie. Następnie Aleją Gwiazd Sportu przeszliśmy do Tarzan Parku. Niezapomniane wrażenia, duża dawka adrenaliny, ale i nie lada wysiłek - tak wspominamy zmagania na linach zawieszonych 8-10 m nad ziemią.
     Zmęczeni, ale jeszcze nie bez sił rozegraliśmy mecz w siatkówkę. Znów przekonaliśmy się, że wcale nie liczba zawodników w drużynie decyduje o zwycięstwie: 4-osobowa reprezentacja kl. 1b LO pokonała klasę 2b, która do zawodów przystąpiła w pełnym składzie. Resztki energii spożytkowaliśmy na wieczorny spacer do Rozewia. To był dzień…

Dzień III
     Po całodziennej lekcji sportu nadszedł czas na 1,5h lekcji biologii. W Ocean Parku zobaczyliśmy około 20 gatunków ssaków i ryb żyjących w głębinach wód. Każdy miał okazję przyjrzeć się ogromnym mackom kałamarnicy olbrzymiej czy stanąć oko w oko z żarłaczem błękitnym. Ciekawostki z życia mieszkańców mórz i oceanów opowiedziane przez przewodnika, wzbogaciły naszą wiedzę z biologii.
    Do domu wróciliśmy zmęczeni, ale…zadowoleni

No, no, no

Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.