Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Matematyka - królową nauk

Projekt Matematyka Innego Wymiaru

W listopadzie 2011r. rozpoczęła się pierwsza edycja projektu Matematyka Innego Wymiaru, skierowanego do uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich. Głównym celem projektu, według jego autorów, jest poprawa wizerunku matematyki i zwiększenie zainteresowania uczniów kontynuacją kształcenia na kierunkach ścisłych i pokrewnych.
       W naszej szkole chęć udziału w projekcie zgłosiło 15 uczniów klas pierwszych i drugich. Zgodnie z jego założeniami, uzyskali oni dostęp do portalu internetowego Elitmat Space, scalającego całą społeczność projektu. Dzięki zastosowaniu multimedialnych gier strategicznych, logicznych i łamigłówek zawartość Elitmat Space połączyła edukację z rozrywką. Możliwość zdobywania punktów za rozwiązywanie określonych zadań oraz tworzone rankingi motywowała uczniów do współzawodnictwa i pobudzała do zgłębiania zawartych w nim treści.
       W marcu br. uczestnicy projektu Matematyka Innego Wymiaru wzięli udział w Matematycznych Mistrzostwach Polski Dzieci i Młodzieży. W konkursie tym, uczniowie podzieleni na kategorie wiekowe, mogli sprawdzić swoją wiedzę zdobytą w czasie korzystania z zasobów portalu. Ideą Mistrzostw było wyłonienie i wskazanie zdolnych uczniów, dlatego formuła konkursu uwzględniała trzy klasyfikacje: powiatową, wojewódzką i krajową. W kategorii szkół średnich do konkursu przystąpiło 1994 uczniów, w tym: 742 uczniów klas pierwszych, 782 uczniów klas drugich i 470 uczniów klas trzecich. W województwie pomorskim rozkład ten przedstawia się następująco: klasy pierwsze – 21 uczniów, drugie – 38, trzecie – 16.
      Uczniowie, którzy zajęli pierwsze dziesięć miejsc w każdym powiecie i województwie oraz kraju otrzymali pamiątkowe dyplomy. W naszej szkole z ich otrzymania cieszyć się mogli uczniowie klasy 1e. Byli to:
1. Ellwart Krystian - 1 miejsce w powiecie, 7 w województwie oraz 92 w kraju,
2. Engelbrecht Ewelina - 2 miejsce w powiecie, 8 w województwie oraz 228 w kraju,
3. Czereda Mateusz - 3 miejsce w powiecie, 9 w województwie oraz 278 w kraju,
4. Fularczk Karolina - 4 miejsce w powiecie, 10 w województwie oraz 431 w kraju,
5. Klein Sebastian - 5 miejsce w powiecie, 12 w województwie oraz 554 w kraju.

VII Powiatowy Konkurs Matematyczny

W czerwcu 2012r. odbył się finał VII Powiatowego Konkursu Matematycznego, w którym uczennica klasy 2h, Mariola Formela, zajęła 3 miejsce. Za swój dobry wynik otrzymała nagrodę rzeczową oraz pamiątkowy dyplom.

GRATULUJEMY

Matematyka Innego Wymiaru Matematyka Innego Wymiaru Matematyka Innego Wymiaru Matematyka Innego Wymiaru Matematyka Innego Wymiaru VI POWIATOWY KONKURS MATEMATYCZNY VI POWIATOWY KONKURS MATEMATYCZNY
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.