Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Ogólnopolskie Biegi Przełajowe

W 21.09.2012r. w Parku Miejskim w Wejherowie odbyły się Ogólnopolskie Biegi Przełajowe o Puchar Prezydenta Miasta Wejherowa. Trzydziestu ośmioosobowa reprezentacja naszej szkoły po raz pierwszy w tym roku przystąpiła do rywalizacji sportowej. Zarówno dziewczęta, jak i chłopcy mieli do pokonania dystans 2km.
I w tym roku nie zawiodła Katarzyna Konkel (3B LO), która wywalczyła I miejsce oraz Karol Kass (3BT), zajmując 3-cią lokatę. Na wyróżnienie zasługuje również Robert Dybowski i Aneta Plotzka. To bardzo dobrze zapowiadający się zawodnicy z klasy 1B LO, którzy zajęli odpowiednio V i VII miejsce.
W klasyfikacji szkół, podobnie jak w roku ubiegłym, zwyciężyliśmy, tuż przed „Elektrykiem” oraz ZSP nr 3 z Wejherowa.
Impreza tradycyjnie zakończyła się biegiem w Kategorii Open na dystansie 5km, w którym w barwach naszej szkoły wystąpili: Nataniel Prałat (1B LO) oraz Michał Miszke (1B LO). Nauczycieli „samochodówki” godnie reprezentowały: pani Joanna Kwiatkowska oraz pani Ewa Selke, które w swoich kategoriach wiekowych również zajęły I miejsce.
Ze stolika sędziowskiego wsparcia udzieliła nam pani Maria Maj-Roksz, która niewątpliwie w przyszłym roku zasili ”drużynę” grona pedagogicznego. Otwarcie sportowego sezonu 2012/2013 można uznać za udane. Wszystkim zawodnikom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.

Gratulujemy sukcesów.

Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.