Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Dwa turnieje sportowe dla naszych uczniów

W Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w dniach 20-21 września 2012 r. odbyły się równolegle dwa turnieje dla uczniów „samochodówki”. Wystartowało w nich 6 drużyn. Do udziału zgłosiło się ponad 50 osób, niektóre z nich walczyły w obu dyscyplinach!
Faza grupowa turnieju siatkówki rozegrana została w czwartek. Gra toczyła się do dwóch wygranych setów. Wszystkie wyniki z obu grup przedstawione są w tabelach poniżej.

Grupa A  MOKRE CHOMIKI   LAMBADA  OGÓRKI ZDZISŁAWA  PUNKTY   MIEJSCE
MOKRE CHOMIKI X 2:0 0:2 2 II
LAMBADA 0:2 X 0:2 0 III
OGÓRKI ZDZISŁAWA 2:0 2:0 X 4 I

Grupa B              NANY       KOTY       ŚCIGANCI     PUNKTY   MIEJSCE
NANY X 2:0 0:2 2 II
KOTY 0:2 X 0:2 0 III
ŚCIGANCI 2:0 2:0 X 4 I

Czwartkowe zmagania zakończył mecz o piąte miejsce. Zwyciężyła drużyna - „Lambada”.
Cztery najlepsze drużyny (po dwie z każdej grupy) wzięły udział w kolejnym etapie rozgrywek. Rozegrano sześć gier w systemie każdy z każdym. Dopiero ostatni mecz rozstrzygnął o zwycięstwie. Walka trwała do późnego popołudnia.

Etap 2                ŚCIGANCI       OGÓRKI ZDZISŁAWA       NANY       MOKRE CHOMIKI  PUNKTY   MIEJSCE
ŚCIGANCI X 0:2 2:0 2:0 4 II
OGÓRKI ZDZISŁAWA 2:0 X 2:0 2:0 6 I
NANY 0:2 0:2 X 0:2 0 IV
MOKRE CHOMIKI 0:2 0:2 2:0 X 2 III

Zwycięstwa w turnieju gratulujemy klasie 2B w składzie: Krzysztof Derc, Marta Sychowska, Jakub Warmbier, Paulina Miszkiel, Daria Post.

Równolegle w czwartek i w piątek na świeżym powietrzu odbył się turniej unihokeja. Te rozgrywki cieszyły się równie dużym zainteresowaniem jak siatkówki. W zmaganiach grupowych wzięło udział 6 drużyn. Miłą niespodzianką dla wszystkich było uczestnictwo dziewcząt w tej dyscyplinie.

Grupa A  Klasa 2AT   Klasa 2LP„2”   Klasa 1PLO   Klasa 4AT   PUNKTY   MIEJSCE
Klasa 2AT X 2:0 6:1 1:4 4 II
Klasa 2LP„2” 0:2 X 0:0 0:2 1 III
Klasa 1PLO 1:6 0:O X 0:2 1 IV
Klasa 4AT 4:1 2:0 2:0 X 6 I

Grupa B  Klasa 2BLO   Klasa 2LP„1”   Klasa 1BT    PUNKTY   MIEJSCE
Klasa 2BLO X 5:0 2:0 4 I
Klasa 2LP„1” 0:5 X 0:0 1 III
Klasa 1BT 0:2 0:O X 1 II

Podobnie jak w przypadku turnieju siatkówki „unihokeiści” rozegrali finał w piątek. Wzięły w nim udział trzy najlepsze drużyny wyłonione w eliminacjach grupowych. Kolejność miejsc przedstawia się następująco.
I miejsce - klasa 4AT w składzie: Piotr Treder, Wojciech Gruba, Krzysztof Ciemny
II miejsce – klasa 2AT w składzie: Maciej Rogowski, Krystian Sikora, Darek Krzysztofik, Patryk Pijanowski.
III miejsce – klasa 2BLO w składzie: Gąciarz Patryk, Furman Tomasz, Graszta Michał, Jakub Peltz.

Turnieje sportowe w samochodówce Turnieje sportowe w samochodówce Turnieje sportowe w samochodówce Turnieje sportowe w samochodówce Turnieje sportowe w samochodówce Turnieje sportowe w samochodówce Turnieje sportowe w samochodówce Turnieje sportowe w samochodówce [Rozmiar: 166470 bajtów] Turnieje sportowe w samochodówce Turnieje sportowe w samochodówce Turnieje sportowe w samochodówce Turnieje sportowe w samochodówce
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.