Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Szkolne spotkanie z Copenhagen Business Academy

W poniedziałek 8 października 2012 r. o godzinie 13.00 na dużej sali gimnastycznej, odbyło się spotkanie wszystkich klas III LO i IV technikum oraz klasy II e, z przedstawicielami Copenhagen Business Academy – przyjechali wykładowca logo i studentka pochodząca z Polski w ramach program eduABROAD - oficjalne przedstawicielstwo zagranicznych uczelni w Polsce. Celem wizyty była prezentacja uczniom oferty studiów w Kopenhadze (Studia w Danii są bezpłatne i prowadzone w języku angielskim. Uczelnie nie wymagają od studentów certyfikatów językowych. Studenci mogą legalnie pracować w trakcie studiów. Zarobki z prac studenckich umożliwiają pokrycie kosztów życia i studiowania) oraz nawiązanie kontaktu ze szkołami w Polsce.
Spotkanie, bardzo aktywnie prowadzone, częściowo w języku angielskim, trwało ok. 30 minut. Po spotkaniu uczniowie w indywidualnych rozmowach przez kolejne pół godziny zadawali o szczegółowe pytania, nt. charakteru studiów, poziomu życia a także (co jest bardzo istotne, nie tylko z punktu widzenia naszej młodzieży) o czas wolny, imprezy i co bardzo ważne możliwość pracy dla studiujących tam Polaków. Po rozmowach można było zauważyć duże zainteresowanie tematem, dla zainteresowanych podajemy bliższe dane: http://cphbusiness.dk/english" oraz na stronie: http://www.studiazagranica.pl/strona.php?m=uczelnie&p=dania&co=cphb.

Spotkanie z Copenhagen Business Academy Spotkanie z Copenhagen Business Academy
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.