Stowarzyszenie Wejhera działa od roku 2008. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Turniej klas I - otrzęsiny

10 października 2012 r. w naszej szkole odbył się turniej klas I, którego zadaniem było włączenie pierwszaków do grona Społeczności Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie. O miano najlepszych „kotów”walczyli w tym roku:
- klasa IeLO z wychowawcą Joanną Piotrowicz,
- klasa IbLO pod kierunkiem wychowawczyni Beaty Zaustowskiej,
- klasa IhLO pod wodzą Patrycji Stenka,
- klasa ImLO z wychowawcą Joanną Patelczyk,
- klasa IpLO pod kierunkiem Wioletty Sokół,
- klasa IaT pod wodzą Andrzeja Nazaruka,
- klasa IbT z wychowawcą Weroniką Klimek,
- klasa IfT pod kierunkiem Michała Obrockiego,
- klasa IaZSZ z wychowawcą Leszkiem Kamińskim,
- klasa IbZSZ pod kierunkiem Agaty Kubik.
Zespoły klasowe miały okazję zdobywać punkty w dziewięciu różnych konkurencjach, sprawdzających nie tylko tężyznę fizyczną, ale także podstawową wiedzę z zakresu życia szkolnego. Zadania oceniane były przez Jury w składzie: Pani Dyrektor Anna Wilk (przewodnicząca), Pani Dyrektor Celina Tańska, opiekun Rady Młodzieży - Anna Guziuk, przedstawiciel tegorocznych maturzystów – Wojciech Szefka oraz przedstawiciel ubiegłorocznych zwycięzców – Aleksandra Dosz.
Podczas turnieju uczniowie wraz z wychowawcami rywalizowali w dziewięciu konkurencjach: koci pokaz mody; taniec przebieraniec; konkurs wiedzy o życiu szkolnym; rzucanie balonem z wodą; bieg sztafetowy z przeszkodami; jedzenie ptysia w parach na czas z zawiązanymi oczami; sztafeta siłowa z piłką lekarską; drużynowe skakanie przez skakankę; przeciąganie liny.
Zmagania okazały się dla pierwszaków i ich wychowawców nie lada wyzwaniem i wiązały się niejednokrotnie z wieloma wyrzeczeniami. Najlepiej poradziła sobie jednak klasa I b (wychowawczyni Beata Zaustowska) wyprzedzając o 40 pkt. kl. IbT (wych. Weronika Klimek). Ostatnie miejsce na tzw. „pudle” zdobyła kl. Ie (wych. Joanna Piotrowicz). Turniej klas I organizowała w tym roku klasa IIeLO pod opieką Moniki Rolbieckiej i Ewy Selke.

Wszystkim pierwszakom Organizatorzy życzą
wielu niesamowitych wspomnień związanych z Naszą Szkołą
.

Przygotowania czas zacząć
   Fotografowie byli już na miejscu
   Wychowawcy w akcji
   Jury podczas pracy
   Smacznego!
   Zabawa była przednia
Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny. Turniej klas I - otrzęsiny.
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.