Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Złote Dziewczyny! Złote Chłopaki!

11 października 2012r. okazał się dla nas bardzo szczęśliwym dniem. Na stadionie MOSiR w Redzie wywalczyliśmy 2 złote medale na Mistrzostwach Powiatu w Sztafetowych Biegach Przełajowych.
Rywalizację rozpoczęły dziewczęta. Po pierwszej zmianie trudno było wskazać faworyta, bo zawodniczki czterech szkół wbiegły na metę prawie równo. Nasze dziewczyny dzielnie walczyły na trasie,by w końcu wyjść na prowadzenie. Pod koniec zmagań rywalkom udało się jeszcze nas zaskoczyć dobrą formą, ale Kasia Konkel (3B LO)na ostatniej zmianie nie pozwoliła, by wysiłek, jaki w bieg włożyły jej koleżanki poszedł na marne i ponownie wyprowadziła drużynę na pierwsze miejsce. Nasza męska reprezentacja nie mogła być gorsza
„Samochodówka” czy „Elektryk”? „Elektryk” czy „Samochodówka”? Te pytania nerwowo zadawaliśmy sobie, obserwując zmagania chłopaków. Tak naprawdę tylko te dwie szkoły liczyły się w walce o złoty medal. Od początku rywalizacja była zacięta i wyrównana, ale od szóstej zmiany już nieprzerwanie utrzymywaliśmy się na pierwszym miejscu, stopniowo zwiększając przewagę nad naszym największym rywalem.
Po 6 latach ponownie doczekaliśmy chwili, kiedy zarówno dziewczęta jak i chłopcy wracają z tych zawodów niepokonani. Czy powtórzą sukces swoich starszych kolegów i koleżanek z 2006r. i przywiozą medale z Mistrzostw Województwa w Sztafetowych Biegach Przełajowych, przekonamy się już 19.10.2012r.
Mocno trzymamy kciuki!!!
Złote Dziewczyny: Sylwia Bobkowska (1pLO), Paulina Falkowska (1p LO), Natalia Treder (1bLO), Monika Kobiela (1bLO), Dominika Sidorowicz (1bLO), Patrycja Zawitkowska (1bLO), Weronika Dzrznik (1bLO), Aneta Plotzka (1bLO), Martyna Meyer (1bLO), Natalia Wejer (2mLO), Justyna Klinkosz (2bLO), Katarzyna Konkel (3bLO)
Złote Chłopaki: Łukasz Wiśniewski(1bLO), Robert Dybowski (1bLO), Rafał Lesner (1mLO), Kacper Ziętkowski (1bZSZ), Mateusz Boyke (2aT), Michał Kunc (2aZSZ), Karol Kass (3bT), Przemysław Szynszecki (3aT), Stanisław Paszki (3aT), Kornel Gruba (3aT), Wojciesz Gruba (4aT)

KLASYFIKACJA KOŃCOWA:

DZIEWCZĘTA  CHŁOPCY
1. ZSP nr 4 Wejherowo 1. ZSP nr 4 Wejherowo
2. ZSP nr 2 Wejherowo 2. ZSP nr 2 Wejherowo
3. ZSP nr 3 Wejherowo 3. ZSP nr 1 Rumia

GRATULUJEMY.

PAMIĄTKOWE ZDJĘCIE ZŁOTE DZIEWCZYNY]
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.