Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

III miejsce chłopców, V miejsce dziewcząt w województwie!

19 października 2012r. nasze „ złote sztafety” reprezentowały „Samochodówkę” i cały powiat wejherowski na XIII Wojewódzkiej Licealiadzie w Sztafetowych Biegach Przełajowych w Garczynie (k. Kościerzyny).
I tym razem jako pierwsze do rywalizacji przystąpiły dziewczęta. Każda miała do pokonania 800m. Każda włożyła w bieg wiele wysiłku, wykazała się dużą chęcią walki i potwierdziła dobra formą z Mistrzostw Powiatu. Niestety, tym razem to nie wystarczyło, by stanąć na podium. Z trzynastu reprezentacji udało się wyprzedzić osiem, a tym samym zakończyć zmagania na V miejscu.
Gdy wystartowali chłopcy, mocno trzymaliśmy kciuki, by udało się obronić tytuł Mistrzów Województwa z roku ubiegłego. Niestety, i tu rywale okazali się bardzo silni. Walka o miejsce w czołówce trwała do samego końca. Ulegliśmy zawodnikom z Bytowa i Gdańska. W sztafecie 10 x 1000m zajęliśmy trzecie miejsce,którego do samej mety dzielnie bronił nasz zawodnik z ostatniej zmiany.
Występ w Finale Wojewódzkim w Garczynie zaliczamy do udanych. Chłopcy wrócili z brązowym medalem, a V miejsce naszych koleżanek to również bardzo dobry wynik. Pragniemy podkreślić, że osiem z dziesięciu startujących uczennic to pierwszoklasistki. Na zawodach zdobyły cenne doświadczenie, które, mamy nadzieje, wykorzystają w przyszłości.
GRATULUJEMY.

PAMIĄTKOWE ZDJĘCIE
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.