Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Szkolna Galeria Talentów

Logo Galerii Talentów
W październiku 2012 r., po raz drugi w naszej bibliotece szkolnej Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie została zorganizowana ekspozycja prac uczniowskich pt. ”Galeria Talentów”. Celem tej wystawy jest zaprezentowanie młodzieży szkolnej prac artystycznych ich uzdolnionych kolegów i koleżanek, o których często nawet nie wiedzieliśmy, jakie skrywają talenty.
Na wystawę wpłynęły prace kilkunastu uczniów. Większość z nich wykonana została ołówkiem lub pastelami. Są to przede wszystkim portrety i martwa natura. Niektórzy uczniowie zaprezentowali w galerii prace rękodzieła artystycznego jak np. bransoletki z muliny, decoupage a także kuliste ozdoby wykonane techniką kusudamy.
Dodatkową atrakcją tegorocznej edycji galerii jest wystawa prac zaprzyjaźnionej ze szkołą pani Krystyny Wej - studentki Uniwersytetu Trzeciego Wieku. Galeria od ubiegłego roku ma także swoje logo zaprojektowane przez uczennicę klasy maturalnej.
Wszystkie prace, które są prezentowane oprawione zostały w ramki, bądź antyramy i umieszczone wzorem ubiegłego roku na ścianach, regałach i półkach bibliotecznych.
Biblioteka zyskała ciekawe prace, a liczba odwiedzających czytelników znacznie wzrosła. Młodzież odwiedzając bibliotekę szkolną może podziwiać prace swoich rówieśników, którzy przestają być anonimowi. Po zakończonej wystawie ich prace umieszczone są w formie mini tablic na głównym holu szkoły.

TO SĄ NAPRAWDĘ PIĘKNE PRACE.

Galeria Talentów Galeria Talentów Galeria Talentów Galeria Talentów Galeria Talentów Galeria Talentów Galeria Talentów Galeria Talentów Galeria Talentów
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.