Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Odsłonięcie tablicy pamiątkowej

9 listopada 2012 roku w Wejherowie odbyła się uroczystość odsłonięcia pamiątkowej tablicy poświęconej Polakom, mieszkańcom Ziemi Wejherowskiej, prześladowanym w okresie komunizmu. Odsłonięcia tablicy dokonano na mieszczącym się przy ulicy 3 Maja 49 budynku Powiatowego Zespołu Placówek Oświatowo-Wychowawczych w Wejherowie.

Odsłonięcie tablicy pamiątkowej
W uroczystości udział wzięli przedstawiciele Starostwa Powiatowego w Wejherowie wicestarosta Jan Domański, naczelnik Wydziału Edukacji Starostwa Powiatowego w Wejherowie Mirosław Lademann, członek Zarządu Powiatu Gabriela Lisius oraz dyrektor Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie Anna Wilk. Gościem specjalnym był działacz opozycji demokratycznej z okresu PRL pan Adam Rosiński. Poświęcenia tablicy pamiątkowej dokonał ksiądz Janusz Kowalski.
W szkole Wejhera odbyła się również uroczysta akademia przygotowana przez panią Barbarę Malawską. Zaproszonym gościom wręczono płyty z nagranym przez naszych uczniów wywiadem z panem Adamem Rosińskim.
Uroczyste odsłonięcie tablicy pamiątkowej było elementem projektu realizowanego w ramach programu eTwinning w którym oprócz Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie bierze udział Liceul Tehnologic "Dragomir Hurmuzescu" Medgidia z Rumuni. Z naszej strony projekt prowadzony jest przez nauczycieli Michała Obrockiego i Sebastiana Cieślikowskiego..

Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.