Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Znowu biegaliśmy! Bieg Niepodległości w Gdyni

11 listopada 2012 r. odbył się IV i ostatni w tym roku bieg w ramach „Grand Prix w Gdyni w Biegach Ulicznych 2012r.” To największy w Polsce cykl biegów ulicznych. Na imprezie nie mogło zabraknąć uczniów naszej szkoły.
Zaczęło się od zmagań Nordic Walkerów. Potem pobiegli uczniowie szkół podstawowych, gimnazjalnych i w końcu szkół ponadgimnazjalnych. „Samochodówkę” reprezentowały trzy uczennice z klasy 1b LO. Natalia Treder, Aneta Plotzka i Weronika Sidorowicz miały do pokonania dystans 3 km. Debiut na tym dystansie był bardzo udany. Nasze zawodniczki ze „Złotej Sztafety”zajęły miejsca w okolicach pierwszej dziesiątki. Super!
Gdy dziewczyny już odpoczywały, grupa uczniów wraz z panią Joanną Kwiatkowską rozpoczęła przygotowania do biegu głównego na dystansie 10 km. Na starcie stanęło 2885 osób, a wśród nich nasza 7-osobowa reprezentacja, która uzyskała następujące rezultaty:
♦  Łukasz Wiśniewski 1b LO (158 miejsce, 00:39:18) BRAWO!!!
♦  Nataniel Prałat 1b LO (298 miejsce, 00:41:49),
♦  Michał Miszke 1b LO (391 miejsce, 00:42:57),
♦  pani Joanna Kwiatkowska (920 miejsce, 50/631 kobiet, 00:47:30),
♦  Przemysław Jurgielewicz 2m LO (905 miejsce, 00:47:42),
♦  Mateusz Hebel 2m LO (1089 miejsce, 00:49:06),
♦  Małgorzata Lange 1p LO (2653. miejsce, 01:02:56).
Spotkaliśmy także naszą zeszłoroczną absolwentkę: Katarzynę Okrój (2655 miejsce,01:02:55)
Nieważny jednak ani uzyskany czas, ani miejsce. Liczy się sam udział w biegu. Bezcenną nagrodą są brawa i okrzyki ulicznych gapiów, którzy dopingują biegaczy, patrząc na nich z podziwem, a niekiedy z zazdrością. Bezcenną nagrodą jest świadomość przynależności do grupy 2885 osób, które w ten nietypowy i wymagający nie lada wysiłku sposób, postanowili uczcić pamięć tych, którzy walczyli o Niepodległą Polskę! I w końcu… miło jest dostać na mecie pamiątkowy medal, a tych starczyło dla każdego, kto ukończył bieg.
Zadowolenie ze startu było większe niż zmęczenie, dlatego już dziś padły deklaracje startu w kolejnym cyklu GPX Gdyni. Pierwszy bieg już w lutym. Czy będzie nas więcej…?

Serdecznie gratulujemy wszystkim uczestnikom biegu

Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.