Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Mistrzostwa Powiatu w Piłce Ręcznej Dziewcząt

pilka
21 listopada 2012 r. (środa) w ZSO nr 2 w Wejherowie nasze dziewczęta rozpoczęły rozgrywki w piłkę ręczną. Aby wyjść z grupy, musiałyśmy zmierzyć się z gospodarzami oraz reprezentacją ZSP nr 3 z Wejherowa.
pilka
W pierwszym meczu pewnie pokonałyśmy LO nr 2, ustanawiając wynik 19:5. W starciu z „Dworcową” nie było już tak łatwo. Kilkubramkowe prowadzenie z pierwszej połowy oddałyśmy szybko tuż po regulaminowej przerwie. Zrobiło się bardzo nerwowo zarówno na boisku jak i na ławkach: naszej i przeciwnika. Niecelne strzały, gra w osłabieniu i presja upływającego czasu… Wszystko to pozwoliło zakończyć mecz jedynie remisem 10:10.
Niestety, rezultat nie wystarczył, by wyjść z grupy i walczyć w strefie medalowej. Wobec tak rozegranych meczy decydujący wpływ na to, kto przejdzie do dalszych rozgrywek, miała liczba bramek w meczu z „Kaszubami”. Tu lepsza była „Dworcowa”- zdobyła o 1 bramkę więcej.
Z porażki wyciągamy cenne wnioski i... gramy dalej...
Nie zakończyłyśmy jeszcze zmagań w Wejherowskiej Lidze Piłki Ręczej Kobiet.

Nasza drużyna: Ewelina Paszki 1b LO (bramkarka), Katarzyna Konkel 3b LO,
Anna Dziobak 3p LO, Anna Jereczek 2b LO (bramkarka), Marta Sychowska 2b LO,
Justyna Klinkosz 2b LO, Agata Pieper 2b LO, Amanda Szotrowska 2b LO, Natalia Wejer 2b LO,
Martyna Pranczk 1b LO,Paulina Szymańska 1b LO; Opiekun: Joanna Kwiatkowska.

Głowy do góry i tak na was liczymy
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.