Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Rozgrywki Wejherowskiej Ligi Piłki Ręcznej Dziewcząt

WERSJA DO DRUKU
W roku szkolnym nie tylko nasi chłopcy, ale i dziewczęta biorą udział w rozgrywkach Wejherowskiej Ligi Piłki Ręcznej „ Tytanów”. Co ciekawe, chęć udziału zgłosiła także drużyna „Kwiatków”, w której grają m.in. znane nam nauczycielki wychowania fizycznego: Pani Joanna Kwiatkowska („Samochodówka”), Pani Joanna Syska (Gimnazjum Bolszewo; żona Pana Macieja Syski; była trenerka i nauczycielka większości dziewczyn z naszej reprezentacji), Pani Adriana Czurgiel (ZSO nr 2 Wejherowo).
Mecz, który odbył się 28.11.2012 r. zapowiadał się bardzo ciekawie, ponieważ naprzeciwko siebie stanęły właśnie zespół „Kwiatków” i żeńska reprezentacja „Samochodówki”. Walka od samego początku była bardzo wyrównana. Bramka za bramkę. Mimo bardzo dobrej gry naszych dziewczyn ” Kwiatki” uzyskały w końcu kilku bramkowe prowadzenie. Po chwili udało się jednak odrobić straty. Gdy do końca meczu zostało niespełna 8 minut, gra jakby zaczęła się od nowa: na tablicy wyników był remis: 15:15.
Determinacja, ogromna chęć walki nie wystarczyły… ”Samochodówka” przegrała jedną bramką. Wynik możemy jednak wytłumaczyć… mniejszym doświadczeniem naszych dziewczyn (to z racji wieku), szacunkiem do nauczycieli i troską o zdrowie przeciwniczek (też z racji wieku) i w końcu nie tyle brakiem trenera krzyczącego z ławki, ale jego obecnością w przeciwnej drużynie.
Wszystkie zawodniczki zgodzą się co do jednego: bardzo ciekawym doświadczeniem była konfrontacja umiejętności i kondycji nauczycielek wf-u z umiejętnościami i kondycją ich uczennic. Ponadto to kolejna cenna lekcja, z której wyciągamy wnioski do dalszej gry.

Dziewczyny, bardzo dobry mecz!

Kwiatki
ŻEŃSKA REPREZENTACJA SAMOCHODÓWKI... Z JOANNĄ KWIATKOWSKĄ
Kwiatki
ZESPÓŁ "KWIATKI"... Z JOANNĄ KWIATKOWSKĄ
www.stowarzyszenie-wejhera.pl; Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.