Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Najlepsi w powiecie w piłce ręcznej chłopców

WERSJA DO DRUKU
W środę 28.11.2012 r. w sali Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Wejherowie, czyli popularnym elektryku odbył się finał Mistrzostw Powiatu w Piłce Ręcznej Chłopców. W finale spotkały się cztery wejherowskie drużyny, które zwycięsko zakończyły eliminacje. Nasz zespół już w eliminacjach rozprawił się z faworyzowaną drużyną Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Wejherowie, pokazując swoją siłę i aspiracje do końcowego sukcesu.
W turnieju finałowym stojącym na wysokim poziomie (procentuje gra w rozgrywkach WLPR wszystkich finalistów) pokonaliśmy II LO Wejherowo i w meczu o złoty medal spotkaliśmy się z drużyną Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Wejherowie. Dzięki bardzo dobrej grze w obronie, od pierwszego gwizdka sędziego Andrzeja Muttke, kontrolowaliśmy przebieg spotkania. W ataku nie do zatrzymania był Krystian Hewelt oraz Filip Lenz, wykańczający skutecznie kontrataki. Pięć minut przed końcem spotkania mogliśmy rozpocząć świętowanie sukcesu. Radość była i jest ogromna gdyż jesteśmy najlepsi w powiecie drugi raz z rzędu oraz mamy kolejną szansę awansu do finałów wojewódzkich!
Wyniki: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 - Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 Rumia 20 - 10
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 - Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Reda 35 - 2
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 - Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 W-wo 17 - 12
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 - II LO Wejherowo 14 - 5
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 - Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 W-wo 19 - 15
Kolejność mistrzostw:
1. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 Wejherowo
2. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 Wejherowo
3. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 Wejherowo
4. II LO Wejherowo
Gratulujemy

Mistrz powiatu 2012
Skład zespołu: Gruba Wojciech IV aT, Kreft Dawid I bLO, Naczke Mariusz I bLO,
Hewelt Krystian III mLO, Lenz Filip III mLO, Łaga Dawid II LP, Mikuta Adam II LP,
Łaga Łukasz I aT, Leśnik Łukasz II bT, Michta Mariusz II bT,
Jędrzejczak Marcin I mLO, Warmbiert Jakub II bLO.
www.stowarzyszenie-wejhera.pl; Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.