Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Srebro w Mistrzostwach Powiatu w Futsalu

Tylko jedna bramka dzieliła naszą drużynę od zwycięstwa w rozgrywanych dnia 5 grudnia 2012 r. na hali sportowej Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Rumi, Mistrzostwach Powiatu Wejherowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w Futsalu. Zawody te były eliminacją do Półfinałów Wojewódzkiej Licealiady. W rywalizacji wzięło udział ponad 100 zawodników z całego Powiatu Wejherowskiego. W ścisłym finale wystąpiły cztery najlepsze drużyny, wyłonione po wcześniej rozegranych eliminacjach, w których reprezentacja naszej szkoły pokonała pewnie ZSP nr 3 z Wejherowa (13:0) i II LO z Wejherowa (7:0).
W finale poziom rywalizacji był bardzo wysoki, a nasza drużyna grała bardzo dobrze, niestety po pechowym meczu z Zespołem Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 (Elektryk) przegranym 1:2 pogrzebała szansę na mistrzostwo powiatu. W następnych meczach bez problemu pokonała Zespół Szkół Ogólnokształcących II Rumia (11:0) i gospodarza Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 Rumia (3:2), zajmując ostatecznie drugie miejsce.
Wyniki zawodów:
I miejsce     – Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Wejherowie
II miejsce     – Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Wejherowie
III miejsce     – Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Rumi
IV miejsce    – Zespół Szkół Ogólnokształcących II Liceum Ogólnokształcące w Rumi
V miejsce     – Niepubliczna Szkoła Rzemiosła w Wejherowie
VI miejsce    – Zespół Szkół Ogólnokształcących II Liceum Ogólnokształcące w Wejherowie
VII miejsce   – Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Rumi
VIII miejsce   – Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Wejherowie
IX miejsce    – Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Wejherowie
X miejsce     – Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Redzie

Gratulujemy drugiego miejsca

Kwiatki
Skład zespołu: Arkadiusz Klarecki, Michał Więcek, Maciej Bank,
Jakub Rybicki, Adam Mikuta, Dawid Łaga, Patryk Szlas, Wojciech Gruba, Piotr Treder, Adrian Chiliński
www.stowarzyszenie-wejhera.pl; Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.