Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Mikołajkowy turniej koszykówki

Mikołajkowe szaleństwo udzieliło się koszykarkom i koszykarzom z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie. W święto mikołaja 6 grudnia 2012 r. miłośnicy koszykówki stawili się bardzo licznym gronie. Zapisanych zostało 7 drużyn, które rozegrały mecze każdy z każdym. Po pierwszym dniu ewidentnymi faworytami były „Atomówki” w składzie: Anieszka Soczyk, Iza Miotk, Klaudiusz Darznik,Mariusz Naczke, Grzegorz Barzowski, Kamil Dawidowski, Tomasz Dorenig. „Atomówkom” deptał po piętach „Allstar Team”.w składzie: Filip Lenz, Damian Kamiński, Michał Kupferschmidt, Jowita Grzenkowicz, Karolina Kutschke.
Dnia 13 grudnia 2012 r. nie dopisała już tak frekwencja. Dwie drużyny rozpadły się i oddały mecze walkowerem. Nie zniechęciło to jednak pozostałych pięciu zespołów, które walczyły do końca o najwyższe miejsca. Prezentowany zapał i poświęcenie uczestników udowodniły, że można spędzać przy koszykówce niezapomniane chwile.
W decydującym meczu o I miejsce (Allstars - Atomówki), walka toczyła się do ostatnich sekund. Na tablicy punktowej widniał wynik 21 : 21, gdy sędzia podyktował dwa rzuty wolne dla Atomówek. Agnieszka Soczyk trafiła już pierwszym podejściu i w ten sposób zapewniła zwycięstwo swojej drużynie.
Mikołajkowy turniej koszykówki zakończył się sukcesem, ponieważ w dwudniowym turnieju wzięło w sumie udział 45 osób. Nie licząc kibiców, którzy wspierali swoje drużyny dopingiem i nadawali turniejowi miłą atmosferę.

Nazwa drużyny
 Punkty