Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Śnieg, mróz i wiatr, a „Samochodówka” biega…

„Z biegiem natury” to nazwa Grand Prix organizowanego dla miłośników biegania w pięciu polskich miastach, w tym w Gdańsku. Celem organizatorów jest propagowanie spędzania aktywnie czasu na łonie natury, zachęcanie ludzi do biegania w lasach, parkach i na łąkach.
15 grudnia 2012r. odbył się drugi z cyku bieg, w którym wystartowała 5-osobowa reprezentacja naszej szkoły. Trasę w lesie przy gdańskiej AWFiS sami organizatorzy określają jako wymagającą. Spory podbieg, trochę po terenie płaskim, potem z górki i… znowu podbieg, a na końcu jeszcze raz w dół – taką trasę ciągnącą się przez 5 km mieliśmy do pokonania. Padający śnieg i wiatr nie ułatwiały zadania, ale sprawiły, że tym większe było nasze zadowolenie i satysfakcja

Zawodnik
 Czas
 Miejsce w kategorii
 Miejsce
 Łukasz Wiśniewski 1b LO  00:20:59  I miejsce w M16  13/96 mężczyzn
 Karol Kass 3b T  00:21:24  II miejsce w M16  16/93 mężczyzn
 Katarzyna Konkel 3b LO  00:24:40  II miejsce w K16  10/39 kobiet
 Pani Ewa Selke  00:26:20  V miejsce w swojej  kategorii wiekowej  12/39 kobiet
 Pani Joanna Kwiatkowska  00:26:34  V miejsce w swojej  kategorii wiekowej  14/39 kobiet

Przed nami jeszcze 3 biegi w ramach cyklu „Z biegiem natury”.Jak widać nasi uczniowie będą się liczyć w walce o podium w swoich kategoriach wiekowych. Trzymamy kciuki za kolejne starty!

No to powodzenia

Z biegiem natury Z biegiem natury