Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Piąty kurs spawania zakończony...

17 grudnia 2012 r. egzaminem nadzorowanym i przeprowadzanym przez Instytut Spawalnictwa w Gliwicach zakończył się piąty kurs spawania organizowany przez Stowarzyszenie Absolwentów i Przyjaciół Zespołu Szkół Samochodowych i Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie. Tym razem przystąpiła do egzaminu rekordowa liczba "kursantów" - 26 osób z klas technikalnych i zawodowych, dwóch absolwentów oraz 8 uczniów z kasy IIIb technikum, którzy realizują kurs w ramach zajęć szkolnych - specjalizacja tej klasy to spawalnictwo. Dzięki ciężkiej pracy nauczycieli prowadzących i samych "kursantów", wszyscy podchodzący do egzaminu zdali go z wynikiem pozytywnym.
W związku z tym, że wśród tych osób znajdowała się 100 osoba, która zdobywała uprawnienia spawalnicze w naszej szkole, Stowarzyszenie Absolwentów i Przyjaciół Zespołu Szkół Samochodowych i Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie postanowiło zasponsorować opłatę egzaminacyjną. Odbyło się losowanie wśród wszystkich uczestników, a szczęśliwym zwycięzcą został Piotr Wilczewski z klasy IIIa Zasadniczej Szkoły Zawoodowej.
Zapraszamy chętnych do kolejnego kursu organizowanego przez nas, który rozpocznie się po zimowych feriach w połowie marca.

Gratulujemy!!!