Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Świąteczne kolędowanie

Wszyscy, duzi i mali, weseli i smutni, czekamy na Święta Bożego Narodzenia. Wigilia tuż, tuż…, więc młodzież Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie przygotowała okolicznościową imprezę. Grupa pani Joanny Kwiatkowskiej zaprezentowała pokaz fitness w rytm świątecznej muzyki. Uczennice z wielkim wdziękiem odegrały rolę Śnieżynek, Mikołajów i tańczących na stepie reniferów. Na uwagę i wyróżnienie zasługuje Joanna Perszon (3H LO), która zaimprowizowała solówkę na saksofonie do piosenki „Jingle bells”.
W drugiej części uroczystości wystąpił chór pod opieką Barbary Malawskiej i jak co roku odśpiewał najpiękniejsze kolędy i pastorałki. Obecnych wzruszył przejmujący głos Izabeli Boszke (3H LO) oraz radość, z jaką młodzież interpretowała wszystkim znane i kochane melodie Bożonarodzeniowe.
Świąteczne kolędowanie w ZSPG nr 4 jest corocznym muzycznym składaniem sobie życzeń: dobra, ciepła i pokoju ducha na Nowy Rok, oby wszyscy byli tak radośni i szczęśliwi jak tego dnia.
Przed wspólnym kolędowaniem, jak co roku, odbyły się wigilie klasowe, na których młodzież, wspólnie z wychowawcami, składała sobie życzenia świąteczne oraz noworoczne.