Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Zmiany, zmiany... jeszcze raz zmiany

Pamiętający niemal czasy początków przekształcenia Zespołu Szkół Samochodowych w Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 (czyli około 10 lat) sprzęt sali komputerowej 102, działających do grudnia 2012 r. dzięki heroicznym wysiłkom, a niekiedy jedynie sile woli jej opiekunów, odszedł na szczęście w niebyt. Dzięki zrozumieniu potrzeb naszej szkoły przez Starostwo Powiatowe zakupione zostały, spełniające współczesne wymogi, komputery i monitory oraz ploter drukujący w formacie A1 i szybki skaner do skanowania zdjęć, filmów czy slajdów.
Zakupiono również program Photoshop CS6 w wersji edukacyjnej, co pozwoli pracowni służyć nie tylko do nauki informatyki, ale także obróbki zdjęć w nowo otwartym kierunku fototechnika. W nowej pracowni zainstalowany również będzie, wcześniej już zakupiony program do projektowania AUTOCAD, na którym uczniowie klas technikalnych, w ramach dodatkowych zajęć, będą uczyli się obsługi tego programu. Nowa pracownia umożliwi również prowadzenie zajęć przygotowujących do ECDL, jako że szkoła nasza stała się również centrum egzaminacyjnym umożliwiającym zdobycie Europejskiego Certyfikat Umiejętności Komputerowych oraz ECDL-CAD.

sala informatyczna sala informatyczna sala informatyczna
dawniej dawniej obecnie
sala  informatyczna sala  informatyczna sala  informatyczna
obecnie obecnie obecnie
certyfikat certyfikat

∇ ∇ ∇ ∇ ∇

Mijają cztery miesiące od kiedy działalności swoją w naszej szkole rozpoczął mini bar bistro „Cafe Bayou School”. W ten sposób młodzież zyskała możliwość posilenia się czymś ciepłym i smacznym bez opuszczania murów szkoły. Można zamówić tu ciepłe dania obiadowe, a także tzw. Fast fordy tj. hot-dogi, frytki, zapiekanki oraz pyszne kanapki czy sałatki własnej roboty. Na ścianach fajnie zaaranżowanego pomieszczenia znajduje się malowidło nawiązujące tematyka do profilu szkoły.

bar bar bar
dawniej dawniej dawniej