Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Studniówka „Samochodówki”

18 stycznia 2013 r. - dokładnie 108 dni przed maturą odbyła się nasza studniówka. W tym roku bawiliśmy się w hotelu Ibis w Redzie.
Bal rozpoczęła Pani dyrektor Anna Wilk. Swoje przemówienie zakończyła tradycyjnym „ Poloneza czas zacząć”. No i ruszyliśmy…, by zaprezentować młynki, wiatraki, wężyki, tunele, mijanki i inne figury, a tym samym siebie w niecodziennej „odsłonie”.
Tuż po obiedzie na parkiecie pojawili się Dyrekcja oraz nauczyciele. Zaproszeni przez swych podopiecznych zatańczyli w rytm znanego wszystkim „Niech żyje bal…”. Tym samym nasz bal zaczął się na dobre. Różnorodność przebojów proponowanych przez orkiestrę sprawiła, że chyba każdy mógł usłyszeć coś dla siebie. Były aktualne hity jak i utwory, które nauczyciele pamiętają ze swoich studniówek albo i z jeszcze wcześniejszych lat. I tak do samego rana….
Dziś z balu mamy już tylko wspomnienia i zdjęcia. Za zespołem Czerwonych Gitar zanucić możemy: „… Minęła studniówka z wielkim hukiem. Czas ucieka i matura coraz bliżej.” Zatem do książek i zeszytów!

Trzymamy kciuki za 100 dni