Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Sportowa sobota „Z biegiem natury”

19 stycznia 2013 r. w lasach przy gdańskiej AWFiS odbył się kolejny bieg w ramach Grand Prix „Z biegiem natury”. Jeszcze większy mróz i jeszcze więcej śniegu niż ostatnio, ale nie mogło zabraknąć przedstawicieli „Samochodówki”. Tym razem wystartowali: Katarzyna Konkel 3bLO (niemalże prosto ze studniówkowego balu), Łukasz Wiśniewski 1bLO, Michał Miszke 1b LO oraz pani Joanna Kwiatkowska.
Trasa niby ta sama, a jednak dużo trudniejsza. Śnieg, nie wszędzie ubity,naprawdę utrudniał bieg. Trzeba było biec ostrożnie, ale daliśmy radę. A wyniki potwierdzają, że nasi reprezentanci będą się liczyć w walce o podium w klasyfikacji końcowej. Kolejny bieg (przedostatni) już za 2 tygodnie.
Trzymamy kciuki!

Miejsce Zawodnik Miejsce w kategorii Czas