Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Bal karnawałowy w „Samochodówce”

W sobotę, 2 lutego 2013 r., szkoła stała otworem dla nieco młodszych niż zwykle. O 11-tej w sali 217 spotkały się wróżki, księżniczki, pszczółki, biedronka, Zorro, Pipi, żołnierz, tygrysek i inne bajkowe postacie, za które przebrane były dzieci nauczycieli „Samochodówki”. Wszyscy przybyli na bal zorganizowany przez panią Annę Guziuk, Wiolettę Sokół oraz panią Ilonę Chillę.
Zabawę poprowadziło dwoje animatorów, którzy wcielali się w różne role. Były tańce z klownami, „ziemniaczana bitwa”, zabawa z Myszką Miki i występ Magika. W przerwie na wszystkich: i małych, i dużych czekał słodki poczęstunek. Tuż po nim dalsza zabawa, znowu tańce oraz wybór Króla i Królowej Balu. W końcu zjawił się ten, którego wszyscy wyczekiwali: Mikołaj z Panią Mikołajową. Dzięki nim każde dziecko wróciło do domu nie tylko z super wrażeniami ,ale i paczką pełną słodkości.
Patrząc na uśmiech dzieci i zadowolenie ich rodziców, aż chce się powiedzieć: „Do zobaczenia za rok, mamy nadzieję!