Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

10 medali dla „Samochodówki”

Dnia czwartego lutego 2013 r. w Redzie odbyły się IX Halowe Mistrzostwa Powiatu w Lekkoatletyce Szkół Ponadgimnazjalnych. Z trzydziestu medali, jakie były do rozdania, wywalczyliśmy aż dziesięć. Zdominowaliśmy konkurencję skoku w dal z miejsca dziewcząt oraz pchnięcia kulą chłopców, w których to nasi reprezentanci zdobyli pierwsze i drugie miejsca na podium.
Na wyróżnienie zasługuje Justyna Klinkosz (2b LO) - dwukrotna złota medalistka: w skoku wzwyż oraz biegu na dystansie 30 m. Medale zdobyli:

Medal Zawodnik Klasa Dyscyplina Wynik
IVa T pchnięcie kulą 11,70 m
Karol Kass
IIIb T bieg 1000 m 2,54,51 min
Do brązowego medalu Marcie Detlaff (2e LO) w skoku wzwyż oraz Marcie Sychowskiej (2b LO) w pchnięciu kulą zabrakło dosłownie kilku centymetrów…...
Gratulujemy wszystkim

KOŃCOWA KLASYFIKACJA MEDALOWA
   Szkoła       Medale złote        Medale srebrne        Medale brązowe       Razem
   ZSP nr 4 Wejherowo  5  5  0  10
   ZSP nr 2 Wejherowo  3  0  3  6