Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Bieg Urodzinowy Gdyni – nie mogło nas zabraknąć

Ferie rozpoczęte? Zapominamy o naszej szkole? Nie wszyscy… Grupa uczniów z „Samochodówki” wraz z panią J. Kwiatkowską 9 lutego 2013 r. dzielnie reprezentowała barwy Zespołu Szkól Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie w VIII Biegu Urodzinowym, rozpoczynającym Grand Prix Gdyni w Biegach Ulicznych 2013.
Na starcie zameldowało się ponad 2240 osób. Wszyscy gotowi, by przebiec 10km. Trasa różniła się od tej zeszłorocznej. Nie biegliśmy 2 pętli, lecz 1 (tą samą),poszerzoną m.in. o rejony Gdyni, w których niektórzy byli pierwszy raz albo znają jedynie z kursu prawa jazdy. Biegi rozpoczęły się wystrzałem armatnim Błyskawicy.
Na mecie pojawiliśmy się w następującej kolejności:

Zawodnik Czas Miejsce w kategorii
Karol Kass 3b T
00:36:03
44 miejsce wśród mężczyzn
Łukasz Wiśniewski 1b LO
00:36:33
47 miejsce wśród mężczyzn
Katarzyna Konkel 1b LO
00:41:52
16 miejsce wśród kobiet
Michał Miszke 1b LO
00:45:57
554 miejsce wśród mężczyzn
Joanna Kwiatkowska (dzięki dużemu wsparciu Michała)
00:45;57
46 miejsce wśród kobiet
Przemysław Jurgielewicz 2m LO
00:50:28
1100 miejsce wśród mężczyzn
Małgorzata Lange 1p LO
01:01:43
371 miejsce wśród kobiet
Karol wywalczył trzecie miejsce na podium w swojej kategorii wiekowej. Kasia, debiutująca na tym dystansie, oraz Łukasz Wiśniewski zajęli to najbardziej nielubiane przez sportowców 4. miejsce. Każdy uczestnik otrzymał jednak na mecie pamiątkowy medal. W tym roku są one w kształcie ćwiartki koła. Następny bieg już w maju.
Trzymamy kciuki, by wszystkim udało się
zdobyć trzy brakujące części.