Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Czy wreszcie ktoś pokona nauczycieli???!!!

W środę 27 lutego 2013 roku na "rzuconą rękawicę" przez uczniów klasy IVa Technikum odbył się kolejny mecz unihokeja pomiędzy reprezentacją nauczycieli a uczniów. Żeby nie była to tylko rywalizacja o prestiż, walczono również o nagrodę. Dwie zgrzewki coli oraz pięć kółek na boisku (1000m) musiała "zapłacić" drużyna przegrana.
Drużyny wybiegły w składzie: IVa technikum - Wojtek Gruba, Kacper Szykut, Krzysiu Ciemny, Piotrek Treder oraz Mateusz Erdmański (inicjator meczu); drużyna nauczycieli: Cezary Lewandowski, Adam Duda, Maciej Syska i Maciej Skok.
Mecz rozpoczął się od prowadzenia nauczycieli dwoma bramkami. Jednak uczniowie raz po raz stwarzali niebezpieczne sytuacje pod bramka przeciwników, doprowadzając do remisu. Jednak od tego momentu zaczęła uwidaczniać się - w postaci bramek - przewaga nauczycieli.
Na krótką przerwę drużyny schodziły przy wyniku 4:2 dla nauczycieli. Później, mimo kilkakrotnej zmianie bramkarzy w drużynie uczniów, nie udało im się zagrozić nauczycielom. Mecz zakończył bramką Maciej Skok, a wynik brzmiał 10:5 dla nauczycieli. Za tydzień, w środę, prawdopodobnie rewanż. Zapraszamy do kibicowania.
PS. Na "chwilę" odwiedziły nas "kibicki" drużyny nauczycieli, które gromkim jeeeeest dodały otuchy nauczycielom, stąd taki dość wysoki wynik.
Do zobaczenia następnym razem

Mecz nauczyciele kontra uczniowie. Mecz rewnażowy Zwycięzcy cieszą się z nagrody