Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki, należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Powiatowa Licealiada w tenisie stołowym

W dniach 26 i 27 lutego w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Wejherowie odbyła się Powiatowa Licealiada w Tenisie Stołowym Dziewcząt (26 lutego) i Chłopców (27 lutego). Reprezentację stanowiły trzy osoby, z których dwie rozgrywały pojedynki singlowe do trzech wygranych setów. Potem te same osoby, ewentualnie rezerwowy zawodnik, grały w debla. Jeżeli wynik meczu do tej pory nie był znany (gramy tak jak w setach do trzech wygranych meczy), to odbywa się następny mecz singlowy, tym razem z drugą osobą z drużyny przeciwnej. Przy braku rozstrzygnięcia odbywa się następny (już piąty) mecz singlowy.
Na zawodach stawiło się sześć reprezentacji żeńskich i siedem męskich. Dziewczyny grały w jednej grupie – każdy z każdym. Chłopcy w dwóch grupach składających się z 4 i 3 zespołów, z których dwie najlepsze awansowały do dalszych rozgrywek. I tak zwycięzca z grupy „A” o wejście do finału grał z drugim zespołem z grupy „B”, a drugi z „A” z pierwszym z „B”. Zwycięzcy tychże meczy grali potem o pierwsze miejsce, a przegrani o miejsce trzecie.
Naszą szkołę reprezentowały: Pranczk Martyna IhLO, Jereczek Anna IIbLO i Nastały Agnieszka IeLO. Dziewczyny „szły jak burza”, nieznacznie ulegając jedynie gospodarzom 2:3. Ostatecznie zajęły drugie miejsce.

tenis stołowy
Brawo dziewczyny!!!

Wyniki reprezentacji dziewcząt przedstawiają się następująco:

Nazwa Szkoły     1         2         3         4         5         6      Punkty   Miejsce
Reda X 0:3 3:2 1:3 0:3 0:3 6 V
NSR 3:0 X 3:1 1:3 3:2 1:3 8 III
ZSP 2 2:3 1:3 X 0:3 0:3 0:3 5 VI
ZSP 3 3:3 3:1 3:0 X 2:3 3:2 9 I
ZSP 1 3:0 2:3 3:0 3:2 X 1:3 8 IV
ZSP 4 3:0 3:1 3:0 2:3 3:1 X 9 II

Skład naszej męskiej reprezentacji: Struk Michał IIIbT, Woźniak Tomasz IImLO, Pająk Adam IIImLO.
W grupie spotkaliśmy się z reprezentacją ZSP z Redy, ZSPnr1 z Wejherowa i NSR z Wejherowa. Z chłopakami z Redy i z Cechu Rzemiosł wygraliśmy gładko. Z ZSP nr 1 (ubiegłorocznym mistrzem) walczyliśmy do końca jak równy z równym. Przegrywając niestety 2:3. Grupę skończyliśmy na drugim miejscu. Po wyjściu z grupy o wejście do finału w walczyliśmy z ZSP nr 2 z Wejherowa - niestety nieskutecznie. Zabrakło nam energii po ciężkim meczu z Ogólniakiem. O trzecie miejsce graliśmy z gospodarzem. Skończyliśmy na czwartym miejscu z małym niedosytem. Szkoda, bo gra dobrze się układała
Mimo wszystko gratulujemy

tenis stołowy
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.