Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki, należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Nauczyciele "samochodówki" najlepsi

ZŁOTY MEDAL ZESPOŁU SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH NR 4
W MISTRZOSTWACH NAUCZYCIELI POWIATU WEJHEROWSKIEGO W UNIHOKEJU

Dnia 1 marca 2013 roku w sali gimnastycznej przy Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Wejherowie odbyły się Mistrzostwa nauczycieli Powiatu Wejherowskiego w unihokeju. Do zawodów zgłosiło się sześć szkół. Wszystkie mecze mimo różnych wyników były ciekawe i w niektórych momentach emocjonujące.
Drużyny składały się z pięciu zawodników, przy czym w drużynie musiały grać minimum dwie zawodniczki. Zawody rozgrywane były w systemie grupowym, decydowała wygrana ilość pojedynków.
Nauczyciele naszej szkoły wystąpili w następującym składzie: Cezary Lewandowski, Maciej Skok, Witold Turek, Maciej Syska, Joanna Kwiatkowska, Sławomir Szmuda, Ewa Selke oraz Beata Zaustowska.
Nasza drużyna zagrała w całym turnieju naprawdę dobre mecze. Bezapelacyjnie króle strzelców turnieju został Sławomir Szmuda który zdobył łącznie dziesięć bramek. Nie do przejścia była formacja obrony z Cezarym Lewandowskim i oczywiście z bramkarką Beatą Zastowską. Druga nasza podpora drużyny Joanna Kwiatkowska, po dwóch wspaniałych meczach, musiała nas niestety opuścić, co spowodowało, że grało nam się już trudniej i ciężej zdobywało bramki. Tabele po meczach grupowych wyglądały następująco:

GRUPA A
        Nazwa Szkoły     1         2         3      Bramki   Punkty   Miejsce
Zespół Szkół Ogólnokształcących nr 2 /Gimnazjum nr 1 X 3:2 2:4 5:6 2 II
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 Wejherowo 2:3 X 1:2 3:5 0 III
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 Wejherowo 4:2 2:1 X 6:3 4 I

GRUPA B
        Nazwa Szkoły     1         2         3      Bramki   Punkty   Miejsce
Gimnazjum Bolszewo/SP Gościcino X 3:1 1:6 4:7 2 II
Niepubliczna Szkoła Rzemiosła Wejherowo 1:3 X 2:3 3:6 0 III
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 Wejherowo 6:1 3:2 X 9:3 4 I

W rozegranych później dwóch meczach półfinałowych padły następujące wyniki
Gimnazjum Bolszewo/SP Gościcino - Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 - 3:1 a Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 - Zespół Szkół Ogólnokształcących 2/Gimnazjum 1 - 5:1
W meczu o piąte miejsce Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 pokonał Niepubliczną Szkołę Rzemiosła 4:0; w meczu o trzecie miejsce Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 przegrał  0:3 z Zespołem Szkół Ogólnokształcących 2/Gimnazjum 1, a w meczu finałowym Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 pokonał Gimnazjum Bolszewo/SP Gościcino 2:1
Na koniec drużynom wręczono medale i puchary.

Gratulujemy

Pamiątkowe zdjęcie nagrodzonych drużyn
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.