Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki, należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Koszykarki bez awansu

Dnia 08.03.2013 r. w „elektryku” koszykarki Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie spotkały się z gospodarzem - ZSP nr 2 oraz ZSP nr 3. Nasze panie rozpoczęły meczem z popularnie zwaną „dworcową”. Pierwsza kwarta zaczęła się obiecująco. Do 4 minuty był remis 2:2. Obrona funkcjonowała bez zarzutu.
Jednak przeciwniczki były świetnie przygotowane i w ataku pozycyjnym zaprezentowały parę dobrze dopracowanych taktyk przez co nasza centerka „wyłapała” 4 faule i musiała opuścić boisko. Stan po pierwszej połowie 13:22. Następnie zbyt agresywna gra w obronie, brak celności przyczyniły się do niekorzystnego wyniku. Mimo niesamowitego zaangażowania naszej drużyny, przeciwnik okazał się lepszy. Końcowy wynik 21-51.
W meczu z „elektrykiem” także nie udało się za dużo ugrać. Praktycznie każdy nasz rzut z dystansu kończył się fiaskiem. Za 3 punkty udało nam się trafić dopiero w 4 kwarcie. Autorką rzutu była wybitnie wyróżniająca się zawodniczka z pierwszej 1B - Aneta Plotzke. Wynik meczu 19:46.
Słaba forma drużyny odbiła się niekorzystnie w tegorocznych rozgrywkach. Jednak widać, że w młodych talentach drzemie ogromny potencjał. W kolejnych latach będziemy jeszcze ciężej pracować co na pewno zaowocuje lepszymi wynikami. Dziękujemy wszystkim zawodniczkom, włożyłyście całe serce w grę. Głowy do góry i pamiętajcie, że tylko jedno może unicestwić marzenie – strach przed porażką.
Tegoroczne reprezentantki: Marta Dettlaff 2eLO – kapitan zespołu, Katarzyna Zaborowska 3bLO, Paulina Cieplińska 3hLO, Agnieszka Soczyk 1fT, Alicja Szulecka 1fT, Dominika Sidorowicz 1bLO, Justyna Klinkosz 2bLO, Aneta Plotzka 1bLO, Anna Krampa 2bLO, Agata Pieper 2bLO, Weronika Darżnik 1bLO, Paulina Szymańska 1bLO.
Życzymy powodzenia za rok

Koszykówka dziewcząt Koszykówka dziewcząt Koszykówka dziewcząt Koszykówka dziewcząt Koszykówka dziewcząt
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.