Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki, należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Dzień liczby Pi

14 marca 2013 roku w naszej szkole po raz drugi obchodzono Międzynarodowy Dzień Liczby Pi. W ramach obchodów tego święta uczniowie przygotowali plakaty oraz informacje dotyczące liczby Pi, nie zabrakło także piosenek puszczanych w szkolnym radiu „Radiowęzeł”. Uczniowie klasy IImLO pod kierunkiem matematyczek – Barbary Klopott i Celiny Tańskiej – przygotowali konkurs w formie testu oraz rebusy. Zadania były rozwiązywane przez wszystkie obecne w tym dniu w szkole klasy. Po paru godzinach ostrej rywalizacji, na prowadzenie wyszło pięć klas, lecz tylko trzy dzięki swojej determinacji i zdobytej wcześniej wiedzy mogło cieszyć się zwycięstwem.
Celem akcji nie były nagrody, choć trzeba przyznać, że dla wielu klas była to ogromna motywacja, chodziło o zainteresowanie młodzieży matematyką, pokazanie im, że również w wesoły sposób można się czegoś nauczyć. Wszystko wskazuje na to, że uczniowie szkoły Wejhera całkiem dobrze radzą sobie z przedmiotami ścisłymi, a już w szczególności z królową nauk.
Zaangażowana w organizację dnia Liczby Pi klasa IImLO jest przykładem tego, że matematyka wcale nie gryzie, a zajęcia mogą być prowadzone w miłej oraz wesołej atmosferze.
Dziękujemy za fajną zabawę

Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.